Hlavní obsah

Náměstek Marksové Krčál: O pozici ministra se poradím s manželkou

Právo, kab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměstek ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové (ČSSD) Petr Krčál by zřejmě byl ochoten vedení resortu převzít. Právu v rozhovoru řekl, že se o tom poradí s manželkou. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pátek informoval o změnách ve vládě grémium ČSSD. Poté je oznámí prezidentovi Miloši Zemanovi a až nakonec veřejnosti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Krčál

Článek

Premiér v pátek grémiu oznámil změny ve vládě. Hovoří se o vás jako o vážném kandidátovi na ministra práce. Co na to říkáte?

Já jsem s panem premiérem mluvil na ministerstvu práce jednou. Nevím, že to dnes oznámil a že se o tom hovořilo.

Vzal byste pozici ministra?

Každopádně o tom budu uvažovat, ale nehovořil jsem ještě ani s rodinou a manželkou a neměl jsem čas to probrat s nejbližšími. Mám na to sobotu a neděli, abych tyto věci probral. Budu o tom uvažovat.

Kdy si myslíte, že by mělo dojít ke jmenování?

To nevím a neřeknu vám to. Nejsem předseda vlády, to je otázka na něj. To, co vím z dostupných informací, tak pan premiér říká, že by to mělo být do konce prosince.

Nevadí vám převzít práci po paní Marksové?

Paní ministryně Marksová tam rozjela celou řadu témat, na která lze navazovat, spolupracovat a rozvíjet je dál. V současné době to chce rychlou analýzu, v čem pokračovat a v čem ne.

Reklama

Související články

Pěstounské organizace se postavily za Marksovou

Sdružení organizací, které se věnují náhradní rodinné péči, sepsaly prohlášení na podporu ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové (ČSSD). Ta je...

Výběr článků

Načítám