Hlavní obsah

Prosazujeme svoji agendu a já jsem populární, brání se možnému odvolání Marksová

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, které podle kuloárních informací hrozí odvolání z funkce, vydala v úterý prohlášení s výčtem svých úspěchů v čele resortu. Marksová odmítla spekulace, že by patřila k „unaveným“ ministrům, o kterých mluvil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ve svém dopise spolustraníkům.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Článek

„MPSV je na prvním místě v čerpání Evropských sociálních fondů. Jako jediný resort jsme dotáhli výběrová řízení na staré monopolní IT systémy, což šetří cca 300 miliónů ročně, plníme vládní prohlášení – zvýšila se minimální mzda, důchody a platy sociálních pracovníků, daří se postupně napravovat křivdy po ministru Drábkovi, prosadily se dětské skupiny,“ napsala Marksová v úterý Právu.

Připomněla také, že z říjnového výzkumu popularity politiků vyšla jako třetí nejpopulárnější ministr z ČSSD a první jako žena.

Podle kuloárních informací Sobotka Marksové vyčítá, že se jí doposud nepodařilo dotáhnout do konce zákon o sociálním bydlení. Spekuluje se, že by ji v čele resortu mohl nahradit předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák.

Reklama

Související články

Marksová: Ohrožena se necítím

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pátek odeslal svým spolustraníkům dopis, v němž avizuje změny ve svém týmu. Podle některých hlasů uvnitř sociální demokracie...

Výběr článků

Načítám