Hlavní obsah

Sobotka odletěl do Číny, bude jednat o spolupráci v letectví či sportu

Novinky, zpe
Praha

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) ve středu odpoledne odletěl do Čínské lidové republiky. Bude tam jednat například o spolupráci v oblasti letectví nebo sportu. Do ČR by se měl podle plánů vrátit příští týden v úterý.

Foto: David Taneček, ČTK

Předseda vlády Bohuslav Sobotka

Článek

„Budu se snažit podpořit regionální spolupráci. Prioritou také bude jednat o vývozu letecké techniky a přilákat do ČR čínské investiční instituce. Letecký byznys se bude v Číně rychle rozvíjet, je tam obrovský potenciál,” řekl před odletem Sobotka Novinkám.

Premiéra na cestě doprovází někteří vládní kolegové. Kromě ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka do Pekingu odletěla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (oba ČSSD) a šéf resortu dopravy Dan Ťok (ANO). V delegaci je také jihomoravský hejtman za soc. dem. Michal Hašek.

Sobotka kromě Pekingu navštíví také Šanghaj, hlavní město provincie Če-ťiang Chang-čou či město Su-čou v provincii Ťiang-su.

V Číně se premiér setká se svým protějškem Li Kche-čchiangem, s primátorem Pekingu, administrátorem Čínského úřadu pro civilní letectví nebo s prvním místopředsedou Státní rady ČLR.

Reklama

Výběr článků

Načítám