Hlavní obsah

ČSSD představila dva lídry do krajských voleb

Krajské výbory ČSSD v Jihomoravském a Královéhradeckém v pondělí schválily své lídry na kandidátkách do letošních krajských voleb. Do voleb sociální demokraty v Královéhradeckém kraji povede Jiří Štěpán, v Jihomoravském podle očekávání úřadující hejtman Michal Hašek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Hašek

Článek

V Královéhradeckém kraji povede sociální demokraty do boje sedmatřicetiletý pedagog a proděkan Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové Jiří Štěpán. Na druhém místě bude krajský radní Josef Dvořák a na třetím senátor Miroslav Antl.

Foto: ČSSD

Jiří Štěpán

"Dnešní volba lídra kandidátky byla jednomyslná. ČSSD si dnes schválila celou krajskou kandidátku včetně náhradníků," řekl krajský předseda ČSSD Jan Birke s tím, že kandidátku budou ještě schvalovat 1. a 2. dubna sociální demokraté ve stranickém referendu.

Lídrem ČSSD v Jihomoravském kraji bude opět dosavadní hejtman a předseda Asociace krajů České republiky Michal Hašek. Dvojkou bude jeho náměstek Marek Šlapal, na třetím místě bude předseda krajského výboru strany Roman Hanták.

Čtvrtý potom bude vedoucí kanceláře premiéra Bohuslava Sobotky Petr Šelepa, který bude v kraji od února radním pro školství.

Krajský výkonný výbor ČSSD už před týdnem schválil kandidátku v Olomouckém kraji. Tam na pozici lídra nahradí obviněného hejtmana Jiřího Rozbořila Jiří Zemánek. I zde musí kandidátku posvětit ještě vedení strany a členové strany v kraji.

Reklama

Související články

STAN představili šest lídrů na hejtmany

Šestici lídrů kandidátek do krajských voleb 2016 v úterý představili Starostové a nezávislí (STAN). Jedním z nich je i bývalý šéf hnutí a liberecký hejtman...

Výběr článků

Načítám