Hlavní obsah

Bývalý policejní prezident Červíček chce vést hradeckou kandidátku ODS

– Hradec Králové • Aktualizováno
Právo, ČTK,

Šéf policie v Královéhradeckém kraji a bývalý policejní prezident Martin Červíček chce být lídrem kandidátky ODS pro podzimní krajské volby v Královéhradeckém kraji. Informaci České televize v úterý potvrdil předseda regionálního sdružení ODS v Královéhradeckém kraji a trutnovský starosta Ivan Adamec.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Červíček

Článek

”Dostal jsem nabídku od ODS stát se lídrem pro krajské volby v rámci Královéhradeckého kraje. Dlouze jsem o ní přemýšlel, vážím si jí, a pokud budu schválen, jsem připraven ji přijmout,“ řekl Právu Červíček, který by kandidoval jako nezávislý.

Až dosud nabídky politických stran stát se tváří jejich kandidátky odmítal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Vždy jsem za to poděkoval, ale vždy odmítl. Toto je první nabídka, o které uvažuji vážně a jsem připraven ji přijmout,“ dodal s tím, že je v případě potvrzení do pozice lídra na středečním regionálním sněmu ODS v Hradci Králové připraven plně se věnovat volební kampani. Včetně odchodu od policie.

O obsazení lídra budou hlasovat ve středu večer delegáti regionálního sněmu ODS v Královéhradeckém kraji. Začnou v 17:30 v Kongresovém centru Aldis.

Podporu má

„Martin Červíček se bude ucházet o post lídra kandidátky a má mou plnou podporu jako předsedy regionu," řekl Adamec.

Červíček, který pochází z Náchoda, se vedení policie v hradeckém kraji ujal 17. března 2014. Nahradil Jana Švejdara, který se stal ředitelem policie v Pardubickém kraji.

Minulé krajské volby v Hradeckém kraji vyhrála ČSSD před KSČM, které se dohodly na vytvoření koalice. Do zastupitelstva se dostali také zástupci Koalice pro Královéhradecký kraj, ODS, koalice TOP 09 a STAN a také Východočechů. Hejtmanem se stal Lubomír Franc (ČSSD), který již dříve oznámil, že funkci ve vedení kraje už obhajovat nebude a chce se soustředit na svou práci senátora.

Východočechy povede Berdychová

Poté, co se poslanec a starosta Náchoda Jan Birke vzdal ze zdravotních důvodů pozice lídra ČSSD pro volby, musejí sociální demokraté najít jiného. Z dalších stran jméno lídra oznámila TOP 09, kterou by měl vést šéf krkonošských horských záchranářů Adolf Klepš, o první místo na kandidátce KSČM se chce ucházet náměstek hejtmana Otakar Ruml.

Vedení krajské kandidátky ANO odmítl majitel textilky Juta a senátor Jiří Hlavatý, v čele by se tak měla objevit náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. STAN a Východočechy povede do voleb poslankyně Berdychová.

Reklama

Výběr článků

Načítám