Hlavní obsah

Jsem rád, že už neřešíme personální kauzy, řekl Sobotka po setkání s Válkovou

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Bohuslav Sobotka ve čtvrtek navštívil ministerstvo spravedlnosti, aby prověřil, jak si resort a jeho šéfka Helena Válková (ANO) vede. Uvedl, že je rád, že se při jejich setkání mohli zabývat legislativní činností ministerstva a nemuseli řešit kauzy kolem personálií, kvůli kterým byli s Válkovou ještě nedávno ve sporu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO)

Článek

Válková si díky vyhazovům některých svých spolupracovníků vysloužila v polovině června Sobotkovo ultimátum, že pokud projeví „jakékoliv další zaváhání ve vedení úřadu“, jako ministryně končí.

Po měsíci se vztahy mezi předsedou vlády a Válkovou zřejmě zklidnily. „Po dnešku jsem rád, že jsme nemuseli řešit žádné kauzy nebo pseudokauzy,“ pochválil Válkovou ve čtvrtek Sobotka, podle něhož je důležité, že se mohli místo těchto nepříjemných záležitostí věnovat legislativním plánům resortu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Válková naopak zopakovala, že si za všemi svými kroky stojí. Postupem času prý zjišťuje, že veškeré změny, které na úřadu provedla, byly správné.

Sobotkovi slíbila, že do konce června přijme nového náměstka za odvolaného Pavla Šterna. Potvrdili si také vzájemnou snahu dotáhnout do konce letoška novelu občanského zákoníku a v delším horizontu také novelu insolvenčního zákona a exekučního řádu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám