Hlavní obsah

Hašek se pustil do Sobotky: Měl oznámit jména ministrů, ne kopat do hejtmanů

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jihomoravský hejtman a poslanec ČSSD Michal Hašek si nenechal líbit kritiku předsedy strany Bohuslava Sobotky, který apeloval na poslance, aby nekumulovali své funkce. Měl na mysli právě Haška, který je znám tím, že kvůli velkému počtu funkcí mívá ve Sněmovně nejhorší docházku. Podle Haška měl ale Sobotka raději zveřejnit jména ministrů, a ne kopat do hejtmanů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Hašek

Článek

„Dělat takové zbrklé soudy a odsudky hejtmanů-poslanců, jako dnes předvedl předseda ČSSD, přisuzuji jeho únavě z maratónu náročných povolebních vyjednávání,“ napsal Hašek na svůj facebookový profil, když Sobotka v sobotu v České televizi uvedl na adresu hejtmanů-poslanců, že není možné kumulovat více vysokých funkcí.

„Nezaznamenal jsem v poslední době žádný zájem o toto ‘pseudotéma’, lidi mnohem více zajímá, co pan předseda Sobotka vyjednal v koaliční smlouvě z programu ČSSD a kteří naši odborníci zasednou ve vládě. Dnes večer (v sobotu) měl pan předseda raději oznámit jména nových ministrů než kopat do svých hejtmanů, kteří mají za sebou pět let úspěšné práce,“ prohlásil Hašek, který je mimo jiné i předsedou Asociace krajů ČR.

Plné nasazení

Sobotka svůj apel zopakoval v neděli večer v tiskové zprávě. Vyzval hejtmany, kteří po volbách usedli v Poslanecké sněmovně, aby se rozhodli pro jednu z funkcí.

„Práce poslance Poslanecké sněmovny je nepochybně prací na plný úvazek a vyžaduje plné pracovní nasazení. Koneckonců takové nasazení všichni kandidáti voličům před volbami slibovali,“ napsal v neděli Sobotka a ukázal jmenovitě na Haška. [celá zpráva]

Související témata

Foto: Michaela Říhová, Právo

Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Foto: Petr Horník, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek z ČSSD.

Ten ale ve své reakci upozornil i na to, že podle rozhodnutí ÚVV ČSSD na toto téma zbývají takovýmto poslancům na rozhodnutí ještě čtyři měsíce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám