Hlavní obsah

Vondra po výslechu: Nedělejme dramatické závěry

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) v úterý vypovídal na policii ve věci údajného zneužití vojenské rozvědky v kauze Jany Nagyové. Před výslechem ani po něm nebyl příliš sdílný. Před novináři jen apeloval na to, aby se případ vyšetřil a do té doby se nedělaly dramatické závěry.

Alexandr Vondra po výslechu v kauze NagyováVideo: Novinky

 
Článek

Vondra po odchodu z policejní služebny v Praze Na Perštýně uvedl, že v době, kdy kauza kolem Jany Nagyové vypukla, pobýval na dovolené ve Francii, a proto zná podrobnosti pouze z médií. „Toto jsem jim sdělil, že mi o tom není nic známo,” uvedl.

Dodal, že nechce žádným způsobem zasahovat do šetření. „Co jsem věděl - a bylo toho málo - to jsem řekl,” podotknul. „Všem doporučuji nedělat nějaké dramatické závěry před tím, než to bude ukončeno,” dodal.

Vondra je členem dozorčí rady Českého Aeroholdingu, v jehož představenstvu získal počátkem roku funkci exposlanec ODS Ivan Fuksa.

V kauze údajného zneužití vojenské rozvědky, kdy si u ní měla někdejší šéfka kabinetu Petra Nečase Jana Nagyová objednat sledování Nečasovy manželky, měl v úterý vypovídat také exministr průmyslu a obchodu Martin Kuba, ten se ale omluvil. V pondělí přišel k výslechu ministr obrany Vlastimil Picek. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám