Hlavní obsah

Metro plně obnoví provoz v neděli odpoledne

Praha

Pražské metro budou moci cestující opět plně využívat v neděli od tří hodin odpoledne. Nastupovat a vystupovat bude možné i v těch stanicích, jimiž vlakové soupravy dosud jen projíždějí. O zprovoznění informoval v sobotu šéf dopravního podniku Milan Křístek.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Šéf krizového štábu a zastupující primátor Tomáš Hudeček u stanice metra Vltavská v Praze.

Článek

Dopoledne jednal na pražském magistrátu krizový štáb, kde zaznělo, že by měl být provoz plně obnoven až v pondělí ráno, to se pak ale změnilo.

"Provoz bude obnoven už v neděli, chceme tak předejít případným komplikacím v dopravě při návratu Pražanů z víkendu," vysvětlil Křístek.

Až do nedělního odpoledne nebude dál možné používat stanice metra A Malostranská a Staroměstská, které leží bezprostředně u řeky. Na lince B vlaky projíždějí stanicemi Florenc, Křižíkova, Invalidovna a Palmovka. Na trase C jsou mimo provoz stanice Florenc, Vltavská a Nádraží Holešovice.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Protipovodňové zábrany rozebírají technici pod mostem u metra Nádraží Holešovice.

Vstup v bariérách

Lidé budou mít zatím ztížený přístup do některých stanic, protože protipovodňové bariéry zůstávají stát a do metra se v nich vytvoří vstupy. Ty budou vytvořeny tak, aby v případě hrozby dalších povodní mohlo být metro během dvou hodin uzavřeno dostavěním bariér.

Podle předpovědi by totiž mělo v neděli odpoledne a v pondělí opět pršet. Půda je nasáklá vodou a proto se opět předpokládá vzestup hladin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám