Hlavní obsah

Kubice stáhl návrh na ukončení ostrahy budovy NKÚ

Právo, jt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr vnitra Jan Kubice couvl od původního plánu přijít na středeční zasedání vlády s návrhem, aby policie přestala střežit sídlo Nejvyššího kontrolního úřadu v pražských Holešovicích.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr vnitra Jan Kubice

Článek

Šéf resortu chtěl změnou uspořit zhruba deset miliónů ročně, na poslední chvíli ale návrh stáhl. Právu to potvrdil Kubiceho mluvčí Pavel Novák s tím, že uvažovaná změna není dostatečně prodiskutována s dalšími úřady.

„Meziresortní připomínkové řízení sice proběhlo, ale už jsou to dva roky a není tak aktuální,“ vysvětlil Novák. Podle něj by se návrh mohl vrátit do hry zhruba za měsíc, kdy by ho chtěl Kubice kabinetu předložit.

Objekt NKÚ střeží zároveň s policií i soukromá bezpečnostní agentura a podle vnitra už není taková ostraha budovy kvůli minimálnímu bezpečnostnímu riziku nutná.

Reklama

Související články

Kubice chce ušetřit a přestat střežit NKÚ

Nečasova vláda chystá neobvyklý úder proti Nejvyššímu kontrolnímu úřadu (NKÚ), který se stal v posledních měsících předmětem ostrých politických sporů...

Výběr článků

Načítám