Hlavní obsah

Časy drahého šampaňského jsou pryč, ČSSD šetří i na volebním studiu

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Časy, kdy sociální demokraté sledovali výsledky ve velkolepě pojatém volebním studiu, jsou pryč. Zatímco před čtyřmi lety byl zastřešen dvůr pražského Lidového domu a v roce 2010 dokonce nechybělo ani drahé šampaňské, v sobotu bylo volební studio umístěno do tiskových sálů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka přichází do Lidového domu.

Článek

V roce 2008 prožívala ČSSD v Lidovém domě opojení z oranžové tsunami. Strana získala ve volbách všech třináct hejtmanství. Tomu odpovídalo i volební studio, které bylo rozloženo v restauraci Hybernia v přízemí Lidového domu. Zastřešen byl i dvůr Lidového domu.

To se opakovalo i v parlamentních volbách v roce 2010. Tehdy bylo dokonce připraveno drahé francouzské šampaňské, kterým chtěli sociální demokraté zapít velkolepé vítězství. To se nakonec nekonalo, a tak se k perlivému nápoji z politiků příliš nikdo nehlásil.

Časy velkorysých volebních studií jsou ale pryč. ČSSD, která po drahých volebních kampaních šetří, v sobotu využila své vlastní prostory v Lidovém domě. Novináře usadila do dvou tiskových místností, politici se sešli ve Steinerově sále, kde normálně zasedá stranické předsednictvo. Nekoná se ani žádné opulentní občerstvení, k dispozici jsou tradiční řízky a káva.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám