Hlavní obsah

Klaus ani Nečas se ceremoniálu na Letišti Václava Havla nezúčastní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pátečního slavnostního aktu k přejmenování ruzyňského letiště na Letiště Václava Havla v Praze se nezúčastní prezident Václav Klaus ani Petr Nečas. Řada jiných politiků ale svou účast přislíbila.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus

Článek

Ceremoniálu, který se bude konat v den Havlových nedožitých 76. narozenin, by se mělo zúčastnit kolem 500 lidí. Podle mluvčího vlády Michala Schustera premiér Petr Nečas nedorazí z důvodu služební cesty do Bratislavy, kde se koná setkání premiérů některých zemí EU.

Prezident se z účasti omluvil již dříve, řekl ve čtvrtek jeho mluvčí Radim Ochvat. Podle kalendáře, který Hrad zveřejňuje na svém webu, ale Klaus v pátek v programu žádné oficiální akce nemá. Důvod omluvy Ochvat neuvedl.

Zatímco dva vrcholní ústavní činitelé na páteční ceremoniál nedorazí, řada jiných politiků už svou účast přislíbila. Dorazí například ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) nebo předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD), místopředseda Senátu Přemysl Sobotka a místopředsedkyně Senátu Alena Palečková (oba ODS).

Zástupci letiště uvádějí, že na akci bylo oficiálně pozváno zhruba tisíc lidí, všechny pozvánky prý směřovaly výhradně do České republiky. Slavnost se bude konat v odletové hale terminálu 2, programem by měl provázet Marek Eben.

Reklama

Výběr článků

Načítám