Hlavní obsah

Škromach ve stínové vládě ČSSD opět skončil

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda soc. dem. Zdeněk Škromach už podruhé opustil stínovou vládu své strany, kde vykonával pozici ministra práce a sociálních věcí. Po dohodě s lídrem ČSSD Bohuslavem Sobotkou bude nahrazen náměstkyní jihočeského hejtmana Ivanou Stráskou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Škromach

Článek

„Po dohodě se Zdeňkem Škromachem předá Zdeněk Škromach žezlo Ivaně Stráské,“ řekl ve čtvrtek Novinkám Sobotka. Není to poprvé, co Škromach stínovou vládu opustil. „Stínovou demisi“ podal už loni po březnovém sjezdu ČSSD v Brně. V květnu se ale na post stínového ministra práce a sociálních věcí vrátil.

Nejde o jedinou změnu, kterou stínový premiér Sobotka provedl. Odborným mluvčím pro sport bude senátor a bývalý reprezentant v cyklistice Jozef Regec. Tento post zastával poslanec a hokejista Jiří Šlégr, z ČSSD ale vystoupil a zamířil k národním socialistům Jiřího Paroubka.

Sobotka také obsadil post stínového ministra zdravotnictví, který se uvolnil po zatčení Davida Ratha. Novým šéfem tohoto rezortu bude senátor a bývalý ředitel Masarykova onkologického ústavu Jan Žaloudík. Oficiálně obdrží noví členové stínové vlády „jmenovací dekrety“ po pátečním jednání špiček ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám