Hlavní obsah

O nedůvěře vládě se bude hlasovat v úterý

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Sociální demokracie v pátek předala předsedkyni Sněmovny Miroslavě Němcové (ODS) žádost o svolání schůze k hlasování o nedůvěře vládě. Informoval o tom šéf strany Bohuslav Sobotka.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

V pořadí už třetí hlasování o nedůvěře Nečasovy vlády Němcová svolala na úterní podvečer.

Ani tentokrát se nepodaří opozici vládu svalit. Koalice ODS, TOP 09 a VV i přes vnitřní rozpory drží pohromadě jako kámen.

Soc. dem. nicméně hrají do karet demonstrace, které začaly svolávat občanské iniciativy a kterých se účastnily tisíce lidí. „Vláda by měla buď odejít a umožnit předčasné volby, nebo změnit způsob komunikace s občanskou veřejností,“ prohlásil Sobotka.

Připomněl, že lidé na demonstracích vyjadřovali odpor vůči politice vlády a některým jejím konkrétním plánům. „Ve společnosti roste napětí, je to realita,“ poznamenal šéf soc. dem s tím, že vláda by měla lidem více naslouchat a měla by se přestat chovat arogantně. „Dosavadní válcovací metoda nepřinese nic dobrého zemi ani atmosféře ve společnosti,“ poznamenal Sobotka.

Výběr článků

Načítám