Hlavní obsah

Ucpané silnice i přeplněné vlaky, zemi čeká prodloužený dušičkový víkend

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodloužený víkend, k němuž se školákům přidaly ještě podzimní prázdniny, již částečně vylidnil velká města. Zároveň se však dají očekávat komplikace na silnicích i vytížené spoje dopravců.

Foto: Profimedia.cz

Na nádražích bude v nadcházejících dnech rušno

Článek

Školou povinná mládež má volno již od středy, většina ostatních si víkend prodlouží díky pátečnímu státnímu svátku, kdy si připomeneme vznik samostatného Československa. Přesuny, které vyvrcholí v neděli, ještě umocní Památka zesnulých, která připadá na příští středu a přinutí mnoho lidí k návštěvě hřbitovů.

Na nápor cestujících se připravují i České dráhy, které už od středy začaly s posilováním některých spojů. "Tradičně nejvíc budou posílené vlaky mezi Prahou, Olomoucí a Ostravskem, větší kapacitu ale budou mít i spoje, které pojedou mezi Prahou a Valašskem, jižní Moravou, Plzní, Českými Budějovicemi a Děčínem, ale také mezi Břeclaví, Brnem a Bohumínem," uvedl dopravce s tím, že další operativní posílení není vyloučeno. Jen v neděli by mělo být v dálkových vlacích k dispozici o 4500 míst více.

Na trase mezi Ostravou, Olomoucí, Pardubicemi a Prahou konkuruje drahám RegioJet, který od pondělí posílí jízdní řád na osm spojů denně.

Pozor na sváteční řidiče, varují policisté

Dny před Dušičkami jsou každoročně obdobím, kdy se na silnice vydávají i sváteční řidiči, před jejichž četnější přítomností na silnici tradičně varuje policie. [celá zpráva]

Nepřehlednou situaci na silnicích může umocnit i nepřívětivé počasí, které v nížinách nabídne inverzi a občasné mrholení.

Anketa

Chystáte se o nadcházejícím prodlouženém víkendu cestovat?
Ano, vyrazím do přírody
20,7 %
Před Dušičkami se stavím na hřbitově
30,7 %
Ne, zůstanu doma
37,1 %
Rád bych, ale nemohu, protože budu v práci.
11,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1216 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám