Hlavní obsah

Dejte pozor na sváteční řidiče, varuje před Dušičkami policie

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vykradači věcí z aut, kteří se rekrutují především z řad narkomanů, malých zlodějíčků či bezdomovců, si už brousí zuby na Dušičky. Policie také upozorňuje, aby řidiči byli opatrnější, protože na silnice se vydá spousta tzv. svátečních řidičů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Právě přelom října a listopadu je totiž obdobím častých návštěv hřbitovů, kdy kolem nich parkují vozidla často nárazník na nárazníku a zarmoucení lidé chodící k hrobům příbuzných nechávají lehkomyslně v autech příruční tašky, kabelky a další cennosti.

Zloději přitom neváhají rozbít sklo i kvůli věcem za pár stovek. Zmizet během chvíle, než položíte květiny na hrob, přitom může i auto jako takové.

Varoval před tím šéf dopravní policie Leoš Tržil. Podle něho právě kolem Dušiček chystá regionální opatření nejen dopravní, ale i pořádková policie. Chystané preventivní akce ale dále neupřesnil.

Vyjedou sváteční řidiči

Tržil však zdůraznil, že kvůli Památce zesnulých citelně naroste provoz, protože vyjedou i sváteční řidiči a na cestách bude více „citově ovlivněných účastníků silničního provozu“.

To vede k většímu riziku smrtelných nehod. Jen loni na silnicích poslední říjnový víkend na Dušičky zahynulo deset lidí, stejně jako dva roky před tím. Nejhorší dušičkový víkend byl v roce 2001, kdy v autech zemřelo 21 osob.

„Řidiči i ostatní, nechejte proto doma agresivitu, spěch, netoleranci a naopak si přibalte na cestu ohleduplnost, předvídavost a trpělivost,“ apeloval na řidiče šéf dopravky Tržil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám