Hlavní obsah

Vláda odmítla senátní návrh na zrušení maturit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kabinet premiéra Petra Nečase (ODS) na svém středečním zasedání podle očekávání odmítl návrh senátora ČSSD Marcela Chládka na zrušení projektu státních maturit. Informoval o tom mluvčí ministerstva školství Václav Koukolíček.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Josef Dobeš (VV)

Článek

"Vláda dala jasně najevo, že plně podporuje konání ministra školství, mládeže a tělovýchovy Josefa Dobeše (VV), který reformu v podobě konání státní maturity prosadil ve vládě již v srpnu," uvedl mluvčí.

Ministerstvo školství upozorňovalo na to, že návrh mu neumožňuje včas vydat vyhlášku, která by umožnila provedení maturit podle původních pravidel. Senát přitom Sněmovnu požádal o to, aby návrh projednala ve zkráceném režimu. I v případě souhlasu dolní komory by ale normu musel ještě znovu projednat Senát a posoudit prezident.

Podle senátora Chládka hrozí, že se studenti stanou obětí nezodpovědného provizoria ministra školství Dobeše. Chládek poznamenal, že při loňské generální zkoušce na státní maturitu bylo chybně opraveno 12 000 testů, "což jednoznačně hovoří o nepřipravenosti tohoto projektu".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám