Hlavní obsah

Na Staroměstském náměstí se rozzářil vánoční strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V Praze na Staroměstském náměstí se v sobotu v podvečer rozzářil vánoční strom a začaly vánoční trhy. Padesátiletý dvacetimetrový smrk z obce Zaječov v brdských lesích je ozdoben ve stylu secese a maleb Alfonse Muchy.

Foto: Petr Janiš, Právo

Pražskému Staroměstskému náměstí už vévodí rozsvícený vánoční strom.

Článek

Ve stovce stánků lidé ochutnávali vánoční dobroty, hřáli se svařeným vínem a nakupovali jmelí, adventní věnce a svíce i první vánoční dárky.

Rozsvícení vánočního stromu si nenechaly ujít tisíce Pražanů i turistů, kteří zcela zaplnili náměstí a přilehlé ulice. Mnoho rodin se davem prodíralo s kočárky a s malými dětmi, které netrpělivě očekávaly, až se strom rozzáří. Vánoční trhy začaly také na nedalekém Václavském náměstí, které bylo rovněž plné lidí.

Foto: Petr Janiš, Právo

V neděli začíná advent

Tuto neděli začíná advent, který předznamenává příchod Vánoc. V neděli si lidé mohou zapálit první svíčku na adventním věnci.

Kromě českých výrobců tentokrát ve stáncích představují svou produkci i obchodníci z Německa a Maďarska. Prodávají zejména pochutiny typické pro tamní kraje.

Mnohé děti v sobotu využily otevřenou výtvarnou dílnu, v níž si vyrobily třeba postavičky čertů, Mikulášů a andělů.

Stánky budou otevřeny každý všední den od 9. 19. hodin, o víkendu se otevírací doba prodlouží do 20. hodin. Trhy budou v centru hlavního města otevřeny do začátku ledna.

Foto: Petr Janiš, Právo

Vánoční strom na Staroměstském náměstí v Praze

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám