Hlavní obsah

Paralen ve formě čípků obsahuje nesprávné údaje, SÚKL ho stahuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) stahuje lék Paralen 500MG SUP 5 ve formě čípků. Obal léčiva obsahuje nesprávné informace o síle účinné látky. Uvedla to v pondělí mluvčí SÚKL Klára Brunclíková. Pacienti, kteří mají doma šarži CLB01205, by podle doporučení měli léčivo vrátit do lékárny. Dostanou jiné, nebo jim lékárník vrátí peníze.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V krabičce (vnějším obalu), na které je uvedena síla léčivého přípravku 500 mg, se může nacházet vnitřní obal (blistr) s vytištěnou sílou léčivého přípravku 100 mg, avšak obsahující čípky s obsahem léčivé látky 500 mg,“ informovala mluvčí. Pokud je na blistru uvedena síla 100 mg, měl by pacient přestat léčivý přípravek užívat a vrátit jej do lékárny k likvidaci.

„Pokud pacient užíval nebo užívá vyšší počet čípků, než je doporučeno v příbalovém letáku, nebo byl čípek podán dítěti do 12 let s hmotností do 40 kilogramů, musí ihned přestat léčivý přípravek užívat a neprodleně vyhledat lékaře,“ doplnila Brunclíková.

Pacienti mají nárok na vrácení peněz bez nutnosti předložení účetního dokladu, a to za načatá i nenačatá balení. Lék mohou vracet do konce roku. S dotazy se mohou obrátit na e-mail: cz-info@sanofi.com nebo na tel.: +420 233 086 111.

Dostatek penicilinu má být až za měsíc

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám