Hlavní obsah

Nejlepší sport na hubnutí a formování postavy

Ačkoliv jsou běh a chůze považovány za nejpřirozenější pohyby a mnoho lidí je využívá při hubnutí a formování postavy, je tu druh sportu, který podle nejnovějších studií vede na plné čáře. Pokud chcete zformovat postavu a zhubnout, začněte tancovat.

Foto: Profimedia.cz

Tanec je podle nejnovějších průzkumů nejúčinnější formou sportu na formování postavy a hubnutí.

Článek

Tanec je dnes velmi oblíbenou formou aerobního pohybu, který v sobě skrývá také posilování svalového aparátu. A je díky tomu nejefektivnější formou spalování energie a formování postavy. Půl hodiny intenzivní taneční lekce totiž předčí zdaleka půl hodiny běhu, cyklistiky či plavání.

Taneční lekce kvůli hudbě působí intenzivněji na psychiku (což je jeden z důvodů, proč jsou dnes oblíbenější než jiné aerobní aktivity).

Tanec a pozitivní emoce

„Tanec nejenže zvyšuje pozitivní a odstraňuje negativní emoce, což je typickým projevem cvičení, ale také snižuje pocity všeobecné malátnosti. Lidé jsou často zvyklí na euforii po běhání, ale to může být velmi podobné také účinkům tance. My jsme zjistili, že tanec výrazně zvyšuje emocionální stav duše. Navíc se zdá, že dodává tělu energii. A přitom spaluje více kalorií než jiné druhy aerobního pohybu,“ tvrdí doktor Nick Smeeton z University of Brighton.

V experimentálním výzkumu v jednom londýnském tanečním studiu zjistil, že během třiceti minut moderní pohybové lekce člověk spálí v průměru 293 kilokalorií, zatímco při běhání 294 kilokalorií, při fotbalu 258 kilokalorií a při plavání 249 kilokalorií.

Reklama

Výběr článků

Načítám