Hlavní obsah

Cvičení během pracovního dne zlepšuje náladu a chuť do práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRISTOL

Lidé, kteří si v průběhu pracovního dne zacvičí, jsou produktivnější, šťastnější a méně vystresovaní, než během dní, kdy na cvičení nemají čas. Navíc cvičení příznivě ovlivnilo náladu, pracovní nasazení i organizaci času v práci.

Článek

Vědci z University of Bristol zjistili, že zaměstnanci, kteří cvičí buď ráno před cestou do práce nebo během polední přestávky, jsou lépe připravení vyrovnat se s tím, co se jim během pracovního dne přihodí.

Vědci z University of Bristol zjistili, že zaměstnanci, kteří cvičí buď ráno před cestou do práce nebo během polední přestávky, jsou lépe připravení vyrovnat se s tím, co se jim během pracovního dne přihodí.

Ukázalo se také, že nálada lidí, kteří si během dne zacvičili, byla lepší, než pokud necvičili. Jde o první výzkum, který ukazuje, že cvičení během pracovního dne zlepšuje nejen tělesnou, ale i duševní kondici.

Cvičení zvyšuje produktivitu

"Naše statistické výsledky jsou velmi významné. Ukázalo se, že nálada lidí se po cvičení výrazně zlepšila. U lidí, kteří pravidelně cvičí, zůstávala nálada dobrá i když zrovna na cvičení neměli čas, ale s jednou výjimkou - lidé, kteří během určitého dne necvičili, ztráceli pocit klidu, chladné hlavy.

Výsledky jasně ukázaly, že zaměstnanci pracovali o hodně lépe ve dnech, kdy cvičili, a ke zlepšení docházelo jak v oblasti duševní a interpersonální, tak i v oblasti čisté produktivity a využití času," říká Jo Coulstonová z University of Bristol.

Do studie bylo zahrnuto přes 200 dobrovolníků, kteří vyplňovali dotazníky ohledně nálady a výkonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Optimistou snadno a rychle

Optimismus je in. Trendem zůstává americké „keep smiling“ nebo snad počeštělé „hoď se do pohody“, jak je komu libo. Ať už chcete být trendy nebo vás prostě...

Donuťte svou paměť lépe fungovat

Citát přisuzovaný Themistoklovi praví: "K čemu by mi bylo umění, jak si zdokonalit paměť? Dal bych přednost umění, jak zapomenout, neboť si pamatuji,...

Výběr článků

Načítám