Hlavní obsah

Ledové koupele pomáhají ke zvýšení sexuálního apetitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otužování získává na stále větší popularitě. Kromě pozitivního vlivu na naše psychické a fyzické zdraví mohou ledové koupele nastartovat také naši sexualitu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Lékařka Camilla Lewinová uvedla, že ačkoli se ledové koupele často používají pro regeneraci svalů, mohou mít i řadu dalších výhod, včetně zvýšení energie, lepšího průtoku krve a silnějšího libida.

I když se její tvrzení mohou zdát bizarní, výzkum naznačuje, že tato technika by ve skutečnosti mohla vést k většímu sexuálnímu vzrušení.

„S ledovými koupelemi jsem začala kvůli bolesti svalů. Všimla jsem si však, že u mě dochází i ke zvýšené sexuální touze. Když jsem odhalila tento zcela přirozený formát bez hormonů, byl to pro mě velký objev,“ říká pro Daily Mail.

Expozice chladu stimuluje uvolňování luteinizačního hormonu (LH) u mužů a žen, který reguluje produkci testosteronu u mužů a ovulaci u žen. Výzkumy naznačují, že sexuální touha u žen se zvyšuje zároveň s vrcholem hladiny LH.

Kromě toho může vystavení chladu zlepšit krevní oběh, což pomáhá pohlavním orgánům v jejich stimulaci. Dále může také zmírnit otoky a zarudnutí, stejně jako zmírnit ochabnutí kůže.

Podle recenze v International Journal of Environmental Research and Public Health voda vyvíjí tlak na tělo, což podporuje průtok krve do hlavních orgánů, jako je srdce, mozek a plíce.

Ledové koupele zahrnují úplné ponoření těla do studené vody. Předpokládá se, že tato praxe snižuje zánět a léčí poraněné tkáně, zejména po intenzivním cvičení.

Odborníci však doporučují omezit čas strávený v ledové lázni na pouhých 10 až 15 minut, aby nedošlo k podchlazení - nebezpečnému poklesu tělesné teploty, který může při neléčení způsobit omrzliny.

Otužováním proti nemocem

Zdraví

Ledová lázeň na poušti posiluje imunitu a snižuje stres

Zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám