Hlavní obsah

Láska v nedohlednu aneb Kdy je lepší přestat ji hledat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý rozchod je bolestný a žádá si dobu nutnou na smíření se s nastalou situací a rekonvalescenci. Poté ale dříve či později nastane čas, kdy se člověk rozhodne znovu randit. Jenže co když zkoušíte vše možné, ale lásku stále nenacházíte? Pak je nejlepší rada jasná - dejte si od hledání pauzu.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

Máte plné zuby seznamek, neustálých návštěv kaváren a nekonečných konverzací s lidmi, kteří pro vás rozhodně nejsou ti praví?

Hledání nové lásky může být někdy vyčerpávající. A i když nechcete zůstat sami, někdy je prostě lepší své snahy utlumit a s cíleným hledáním přestat. Na co se při tom zaměřit?

Dopřejte si odpočinek

Hledání lásky je vyčerpávající. Vytvoříte si profil na seznamce, trávíte nemálo času prohlížením potenciálních protějšků, scházíte se s nimi. A znovu a znovu odcházíte s pocitem, že ten pravý či pravá sice možná někde jsou, ale vy jste se s nimi ještě nepotkali.

Proč máme rádi filmová klišé

Vztahy a sex

Na počátku může být odhodlání a uvědomění, že hledání nebude lehké, ale pokud bude neúspěch trvat dlouho, budete i vy sami vysílat více negativní energie, což celé hledání jen znesnadní. A to je ta pravá chvíle zhluboka se nadechnout, dovolit si pauzu a jen odpočívat a žít.

Soustřeďte se na sebe

Jak k této radě ihned dodává vztahová koučka a poradkyně Mitzi Bockmannová, jde o naprosté klišé, ale právě zaměření se na sebe a svou pohodu je to pravé, co člověk ke zdravému životu potřebuje, a rovněž k seznamování.

Začněte dělat znovu věci, které vás opravdu baví nebo na které jste neměli dost času, protože jste se soustředili na randění. Rozmazlujte sami sebe čímkoli, co vás udělá šťastnými. Právě jako šťastný člověk budete do světa vyzařovat energii, která může k hledání lásky nakonec velmi významně přispět.

Zamyslete se nad tím, co od protějšku skutečně chcete

Máte základní představy o tom, jak by měl váš protějšek vypadat? Co by ho mělo zajímat atd.? Je ale to, co chcete, opravdu důležité? Sepište si opravdu zásadní věci a zkuste se na ně soustředit do budoucna. A hledejte lidi, kteří se nebudou přetvařovat jen proto, aby splnili vaše požadavky.

Co chci od vztahu aneb Když se očekávání vymknou kontrole

Vztahy a sex

Zpříjemněte si čas o samotě

„Lidé nenávidí, když jim toto říkám, ale považuji to za velmi důležité. Pokud chcete být s někým v úspěšném vztahu, je nezbytné, abyste byli spokojení i sami,“ vysvětluje koučka.

Naučte se být sami se sebou, bez potřeby mít vedle nějakou „oporu“, někoho, kdo vám poradí, pomůže… Zkuste být silní, sebevědomější, odolnější v tom, co sami chcete - pak budete na oplátku přitahovat i silnější osoby a ty, které si zaslouží být ve vašem okolí.

Dovolte lásce, aby si vás našla

O lásce by se dalo říci toto - čím více se za ní budete honit, o to více vám bude unikat. Láska se nehledá ve chvílích největšího vypětí, ale ve chvílích, kdy jste rádi v situaci, ve které jste - sami, sebevědomí a spokojení.

Dejte si proto pauzu, která ovšem nemusí být trvalá. Nedělejte z hledání lásky středobod života. Nemáte zrovna dnes nikoho po svém boku, a stejné to bude i zítra, pozítří? Nevadí, a je to v pořádku. Jen buďte šťastní a nechte lásku, ať si vás najde.

Proč se ze vztahu vytrácí intimita

Vztahy a sex

Líbání podle etikety: Rozhoduje žena. A nemlaskat

Styl

Může se vám hodit na Firmy.cz: Koučink

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám