Hlavní obsah

Když potkáte správnou osobu ve špatný čas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná jste někdy zažili situaci, kdy jste poznali ideálního partnera, se kterým si rozumíte a perfektně vás doplňuje. Přesto máte pocit, že vztah vám z nějakého důvodu není souzený.

Foto: Profimedia.cz

Občas se stane, že toho pravého potkáte v okamžiku, kdy ho nehledáte a kdy je i načasování proti vám.

Článek

Zrovna si procházíte náročným obdobím v práci nebo jste někoho potkali v zahraničí, ale vztah na dálku ani jeden z vás nepreferuje. Zkrátka jste tuto osobu potkali v nesprávný čas. Tento jev je častým námětem mnoha filmů - přestože se obě postavy snaží, aby jejich vztah fungoval, láska jim není souzena.

„Pojem ‚správná osoba, špatný čas‘ je častým dilematem, kterému lidé čelí, když potkají někoho, kdo se pro ně zdá být dokonalým partnerem, ale okolnosti nejsou pro vztah příznivé,“ vysvětluje profesionální poradkyně LeMeita Smithová pro web Women's Health.

Špatné načasování ale nemusí být jediným problémem, který může vše zkomplikovat. Někdy nevědomky přehlížíme hlubší problémy, jako je strach ze závazků nebo nekompatibilita.

Tři kroky, jak probudit unavený vztah

Vztahy a sex

Jak poznat, že jste potkali správnou osobu v nesprávný čas?

Pokud mezi vámi přeskočí jiskra, ale načasování je více než nevhodné, stojí za to zvážit, zda není lepší zpomalit a dát si pauzu předtím, než se do vztahu vrhnete. Existuje několik vodítek, díky kterým poznáte, jestli se v takové situaci nacházíte.

1. Procházíte velkou životní změnou

Ideální je, pokud vedle sebe s partnerem dokážete stát v dobrých i špatných životních obdobích. Pokud ale potkáte někoho v okamžiku, když řešíte nelehkou životní situaci, může to začátek vztahu zkomplikovat.

Možná vám zemřel někdo blízký nebo se potýkáte s problémy v práci a na budování vztahu nemáte čas ani energii. Sice to neznamená, že vztah nebude fungovat, ale stojí za to promyslet, zda je na lásku ten správný čas.

2. Na vztah nejste emocionálně připraveni

Může se stát, že jeden z partnerů není psychicky nebo emocionálně připravený na vztah. Sice je s vámi přítomen fyzicky, ale myšlenkami bloudí jinde. Může být rozptýlený věcmi, které se v jeho životě dějí, nebo je citově uzavřený a nesdílí s vámi záležitosti osobnější povahy.

Emocionální intimita se může prohloubit časem, avšak pokud máte problém s partnerem navázat toto intimnější emoční spojení, může to být jeden ze signálů, že nejste na podobné emocionální úrovni.

Šest známek toho, že jste uvázli v nesprávné verzi vztahu

Vztahy a sex

3. Hledáte různé věci

Jedním z nejrozpoznatelnějších znaků, že jste potkali správnou osobu ve špatný čas, jsou rozdílné představy o tom, jaký vztah hledáte. S daným člověkem vás pojí silné pouto, ale on není kvůli různým rodinným nebo kariérním příčinám připravený na vážný vztah.

Anebo takový vztah ani nevyhledává a zkrátka se chce s lidmi seznamovat nezávazně. V takové situaci se nacházíte v odlišných fázích randění, kdy od protějšku očekáváte každý něco jiného a máte jiné životní priority.

Můžete se ale také ocitnout v situaci, kdy nedokážete určit, co vlastně chcete. Nevíte, co ve vztahu hledáte, a věci tak mohou být velmi matoucí.

4. Vaše časové možnosti se spolu neshodují

Vy pracujete v kanceláři s pevnou pracovní dobou, ale partner pracuje po nocích. Nebo žijete v rozdílných časových pásmech a vaše rozvrhy se tak nikdy neprotnou. Překážkou v komunikaci může být také to, pokud má jeden z vás moc práce nebo se musí věnovat rodině a na prohlubování partnerského vztahu už nezbývá čas.

5. Jeden z vás je ve vztahu s někým jiným nebo nedávno takový vztah ukončil

Pokud je osoba, o kterou máte zájem, v dlouhodobém vztahu s někým jiným, je to znamení, že možná není nejvhodnější chvíle na randění. To platí i pro situaci, kdy jste takový vztah nedávno ukončili. Můžete mít pocit, že jste rozchod ještě nestihli pořádně zpracovat a že jste se ještě úplně nevyrovnali se svým bývalým. I proto možná není od věci si od randění odpočinout.

Běžné toxické návyky, které ničí vztahy

Vztahy a sex

Může se vám hodit na Firmy.cz: Psychologické poradny, Manželské poradny

Reklama

Výběr článků

Načítám