Hlavní obsah

Tři kroky, jak probudit unavený vztah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejeden vztah upadne po nějakém čase do stereotypu a nudy. Nečinně přihlížet, že se tak děje, je téměř jistou předzvěstí konce. Nemusí to tak ale dopadnout, někdy stačí využít vlastní kreativitu a pozvednout tak vztah na uspokojivější úroveň.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Všichni jsme se narodili s darem kreativity. Co s ní uděláme, už záleží čistě na nás. Lze ji využít k úspěchu v podnikání, umění, ke psaní nebo budování lepších vztahů, tvrdí mezinárodní řečnice, spisovatelka a zakladatelka centra pro transformační koučink Mary Morrisseyová.

Obzvlášť ve vztazích pak podle ní neexistuje žádný limit pro to, jak kreativitu využít. A nabízí rovnou tři tipy, jak probudit unavený vztah.

Představte si, jaké to je, cítit se znovu naživu

Skvělý vztah je takový, ve kterém si oba partneři dokážou a umí užívat života naplno, když jsou spolu. Čím se to může projevovat?

Běžné toxické návyky, které ničí vztahy

Vztahy a sex
  • Zvuk hlasu vašeho protějšku a pohled na jeho tvář vás naplňuje radostí.
  • Žasnete nad tím, jaké vás potkalo štěstí, že můžete být spolu. I když jste spolu dlouho.
  • Těšíte ze se společných šťastných chvil a oceňujete lásku a podporu ve chvílích těžkých.

Požádejte o zpětnou vazbu, buďte otevření odpovědím

Obnovit a také vylepšit vztah lze tím, že se naučíte pracovat se všemi věcmi, které způsobují neshody, a pokusíte se situaci napravit.

Jsou například mobily či televize rušivým elementem, který vás rozděluje? Sdělte to partnerovi a zkuste navrhnout řešení. Stejně tak ale buďte otevření jeho návrhům. Komunikace je vždy zásadním krokem, ovšem mnohdy ji zastiňují špatné návyky.

Proveďte pozitivní změny

Jakmile jednou zjistíte, jaké vzorce chování vašemu vztahu nejvíce ubližují, můžete na nich začít důkladně pracovat, tvrdí odbornice. V tu chvíli přichází největší místo pro kreativitu – nejen v tom, jak zabránit špatnému chování, ale jak se naučit být vůči sobě ohleduplnější, vstřícnější a milejší.

Jako příklad uvádí odbornice jeden návrh – pokud budete mít kdykoli při setkání s partnerem potřebu sahat po mobilu místo debaty či zábavy s ním, zkuste raději najít na protějšku něco, co na něm opravdu obdivujete.

„Tím nejen odstraníte překážku vztahového štěstí, ale zároveň otevřete cestu k tomu, abyste si všimli věcí, které jste možná dříve považovali za samozřejmost,“ doplňuje.

Jak selfie ničí lidské životy

Vztahy a sex

Novodobá závislost aneb Když milujete svůj telefon víc než partnera

Vztahy a sex

Reklama

Výběr článků

Načítám