Hlavní obsah

Drobnosti, které vás mohou upozornit na fakt, že váš partner není ten pravý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V období zamilovanosti spoustu věcí nevidíme. Že bylo již v této době něco špatně, obvykle zjistíme až v okamžiku, kdy se s dotyčným rozejdeme. Přitom existují věci, které nás mohou již v období nasazených růžových brýlí upozornit, že ten, s nímž jsme ve vztahu, není ten pravý. Podívejte se s námi, o co přesně se jedná.

Foto: Profimedia.cz

Láska a zamilovanost mají v lidech vzbudit pocity štěstí. Ne vždy tomu tak ale v reálu je.

Článek

1. Nedodržuje dohody

Důvěra je tím nejdůležitějším stavebním kamenem úspěšného vztahu. Pokud začnete chodit s někým, kdo nectí své slovo a dohody, pak nezáleží na tom, jak je jinak skvělý, jaké vydělává peníze či jaká je mezi vámi chemie. Pokud člověku nemůžete věřit, pak jednoduše vztah s ním nemá smysl.

2. Omlouváte se za jeho činy a chování

Potřeba milovat a být milován je zabudována do naší DNA. Bohužel to často vede ke zkratkovému jednání našeho mozku.

„Pokud se neustále lidem omlouváte za činy a chování svého partnera, pak je dobré si včas uvědomit, že tohle chování se časem může jen zhoršit a vkládat energii do takového vztahu jednoduše nemá smysl,“ upozorňuje vztahový kouč Joe Amoia.

Proč byste neměli nikdy nikoho prosit, aby zůstal

Vztahy a sex

3. Jste neustále nešťastná

Láska a zamilovanost mají v lidech vzbuzovat pocity štěstí, naplněnosti a celkové radosti ze života. Pokud vám ale druhý způsobí hned na začátku více slz než úsměvů, pak to není známkou té pravé, bezpodmínečné lásky, ale jen předzvěst mnohem větších problémů v budoucnosti.

4. Musíte vynaložit příliš úsilí, aby se s vámi cítil šťastný

Pokud musíte neustále vynakládat úsilí k tomu, abyste toho druhého udělala šťastným, pak je to přesně to, kvůli čemu je namístě zpozornět. „Když totiž hned na začátku budete muset vyvíjet nadměrné úsilí, jak to asi bude vypadat v budoucnosti, kdy si oba sundáte růžové brýle zamilovanosti?“ dodává Amoia.

Každý vztah má své výzvy, ale když se sejdou správní lidé, pak se všechny tyto výzvy stanou tak snadno zvládnutelné, že se nad tím člověk často ani nepozastaví.

5. Bojíte se odejít

Strach je naprosto přirozená součást našich životů, která nás má chránit a udržovat v bezpečí. Pokud jde ale o randění a vztahy, obavy nás často nutí dělat rozhodnutí, která jdou proti tomu, po čem skutečně toužíme.

Mezi tato rozhodnutí spadá i to, když zůstáváme s druhým a snažíme se dělat vše pro to, aby vztah fungoval, a to všechno ne z lásky, ale především ze strachu být tou, kdo vztah ukončí.

Když vás nemiluje, ale přesto vám nechce dát volnost

Vztahy a sex

Jak poznat a překonat neopětovanou lásku

Vztahy a sex

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám