Hlavní obsah

Stylové oblečení nejen na letní sporty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dámská móda pro letní sporty nabízí kombinaci pohodlí, funkčnosti a stylového designu. Vyberte si oblečení vyrobené z prodyšných materiálů, které vás udrží v suchu i během náročných aktivit.

Foto: archiv firmy

Goldbergh, ilustrační foto

Článek

V aktivně strávených horkých letních dnech je míra potu výrazně vyšší než kdy jindy.

U cyklistiky je důležitý nejen dobrý odvod potu a tepelný komfort, ale také bezpečnost. Při výběru cyklokousků dbejte tedy i na to, aby obsahovaly reflexní prvky, díky kterým budete vidět na silnici i za soumraku.

Z praktického pohledu oceníte zádovou kapsu a u spodní vrstvy oblečení pohodlnou cyklovložku.

Foto: archiv firem

Zleva: Dámský cyklodres, Assos, 3000 Kč. Cyklobrýle, Assos, 7280 Kč. Dámská sukně s nohavicemi, Moira, 1799 Kč. Dámské šortky, Moira, 1799 Kč. Top, H&M, 479 Kč. Šortky, H&M, 529 Kč

Dále se připravte na to, že cyklistika je nepohodlná. „Fouká na vás, do kopce bolí nohy, u méně trénovaných i sedací partie. Pohodlí na kole výrazně umocňují kraťasy. Jak se usadíme, tak se nám i pojede. Sedací partie jsou hlavní styčný bod mezi kolem a tělem. Proto jsou dobře padnoucí kraťasy s vložkou, které jsou střiženy do pozice v sedle, které netlačí na břicho, klíčové,“ připomíná odborník na cyklistiku Zdeněk Solař.

Móda z Wimbledonu: Bezchybná Kate a styloví džentlmeni

Styl

Dále upozorňuje, že při výkonnostní cyklistice je zapotřebí být oblečený tak, aby vám bylo prvních pět minut na kole trochu chladno. Přesně po této době se rozehřejete a vždy je příjemnější cítit chvíli lehký chlad, než se potom celou dobu vařit.

Vrstvěte, ale ne příliš. Dvě, s vestičkou maximálně tři vrstvy jsou na horní část těla zcela dostačující. Vše musí hlavně dýchat, odvádět teplo a materiály musí mít samosušící schopnost, kdy využívají tělo jako radiátor.

Foto: archiv firmy

Cyklodres, Assos, 4750 Kč

Čím dál tím více oblíbenou aktivitou je také golf, který je na rozdíl od jiných sportů vhodný i pro lidi, kteří upřednostňují mírnější tempo sportovní aktivity.

Tento krásný sport ovšem svazují poměrně přísná pravidla oblékání. Oblečení na golf by mělo být vždy úhledné a pohodlné, ale také elegantní. Na golfové hřiště si nemůžete obléci džíny ani tepláky, a dokonce ani kalhoty, které by byly kratší než po kolena. V dámské verzi nejsou povoleny legíny.

Rovněž se nenosí obyčejná trička nebo halenky bez límečku. Můžete si obout sportovní boty, ale ne plátěnky. Rovněž není vhodná přemíra bižuterie.

Foto: archiv firmy

Oblečení, Sportalm (prodává DavidSport), ilustrační foto

Pokud dáváte přednost procházkám bez golfových holí nebo upřednostňujete fitness, vybírejte oblečení ve veselých barvách, které vás namotivuje k vyššímu výkonu.

Letošnímu roku vládne podle trendu Barbie-core růžová. Vyberte si odstín, který vám bude slušet.

Barbie core nebo Y2K. Znáte módní trendy letošní sezony?

Styl
Foto: archiv firem

Zleva: Mikina, Sportalm, 3435 Kč. Kraťasy, Goldbergh, 2552 Kč. Mikina, Sportalm, 3735 Kč. Tričko, Moira, 1699 Kč. Plavky, Sportisimo, 2699 Kč

Foto: archiv firmy

Goldbergh, ilustrační foto

Při vysokohorských aktivitách jsou ideální takové produkty, které chrání vaše ledviny, záda i ramena, tedy v chladu nestudí a rychle odpařují pot. Zejména letní horský vzduch může být zrádný, proto je důležité prochladnutí předcházet, podpořit správnou ventilaci - velmi praktické jsou například zesílené zóny s pevnější strukturou v okolí ramen.

„Vhodné oblečení při letních sportech opravdu nemá smysl podceňovat. Kvalitní funkční oblečení nenasákne potem, ale odvede vlhkost z povrchu těla na lícní stranu, kde se rychle odpaří. Zároveň zajistí co nejlepší tepelný komfort. Funkční trika mají například speciální zóny, které ventilují, kde mají a citlivá místa naopak chrání před prochladnutím,“ říká ředitelka společnosti Moira Marcela Vlčková.

Foto: archiv firem

Zleva: Turistická bunda, McKinley (prodává Sportisimo), 1999 Kč. Boty, Salomon (prodává Sportisimo), 2699 Kč. Mikina, Columbia, 1999 Kč. Mikina modrá, McKinley (prodává Sportisimo), 999 Kč. Mikina, Columbia, 1699 Kč

Foto: archiv firem

Zleva: Mikina, Columbia, 1999 Kč. Tenisky, New Balance, 2499 Kč. Šaty, Fjällräven, 4190 Kč. Tepláky, Columbia, 1999 Kč. Batoh, Fjällräven, 2490 Kč

Lenost není překážkou. I opravdu málo stačí ke zlepšení zdraví a kondice

Zdraví

Jak zapracovat na svém duševním zdraví

Zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám