Hlavní obsah

Móda z Wimbledonu: Bezchybná Kate a styloví džentlmeni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wimbledon, jeden z nejprestižnějších tenisových turnajů na světě, je nejen zářnou událostí v tenisové komunitě, ale také přitažlivým místem pro módní nadšence. Ročně se zde schází tisíce diváků (letos probíhal od 28. června do 8. července), mezi kterými nechybí zástupci královských rodin, ale i celebrity. Kdo si letos poradil nejlépe s dress codem?

Foto: Profimedia.cz

Princezna Kate

Článek

Wimbledon je známý svou tradiční atmosférou a oblibou bílé barvy, která dominuje na dvorcích. Návštěvníci se často inspirují tímto estetickým rámcem a přicházejí oblečeni v klasickém a elegantním stylu. Dámy volí lehké letní šaty, plisované sukně a občas i slavnostní klobouky zdobené květinami nebo stuhami. Páni zase preferují obleky s kravatou nebo košilí v pastelových odstínech. Všichni se snaží oblékat se decentně a ladit s celkovou atmosférou turnaje.

Navzdory důrazu na tradiční styl je v posledních letech možné pozorovat také trend sportovní elegance mezi návštěvníky Wimbledonu. Módní nadšenci kombinují prvky sportovního oblečení s klasickými kousky. Například dámy nosí tenisové sukně s elegantními topy a páni kombinují polo trička s obleky.

Princezna turnaje

Jedním z nejočekávanějších hostů turnaje je každý rok jednoznačně britská princezna Kate, která má sama k tenisu blízko. Letos navíc předávala trofeje vítězům turnajů. Kate letošní ročník pojala v duchu zelené.

Osvěžující letní salát podle vévodkyně Kate

Styl

Oblékla například prudce elegantní kostýmek ve světle zelené barvě, který se skládal z vypasovaného strukturovaného saka s páskem a krátkým rukávem a delší plisované sukně ve stejném barevném odstínu.

Svůj outfit doplnila perlovými náušnicemi ve tvaru květin a lodičkami a psaníčkem v béžové barvě.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Kate

Další den Kate vsadila na tmavší odstín zelené. Oblékla vypasované šaty v délce pod kolena s krátkým rukávem, zdobené decentním kanýrem na jednom rameni. Svůj look doplnila podobnými lodičkami, tentokrát ale s plnou patou.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Kate

Na Wimbledonu nechyběly ani světově známé blogerky v čele s Chiarou Ferragniovou, Caroline Daurovou a Emelie Lindmarkovou.

Královna Camilla oblékla barvu pro Wimbledon typickou – a to bílou. V šatech s decentními svislými proužky vypadala elegantně.

Foto: Profimedia.cz

Královna Camilla

Opravdoví džentlmeni

Za pozornost stojí také pánská móda. Ačkoliv je Wimbledon svázaný dress codem, jedná se o denní akci, která nabízí více možností k experimentování.

K vidění proto byly obleky v odstínech blankytně modré, ale i béžové. K barvě saka pánové často ladili i svoji kravatu.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Herec Daniel Craig, herec Andrew Garfield, španělský král Felipe VI.

Oblíbený herec Andrew Garfield oblékl béžové dvouřadé sako v britském stylu. Jiný den vsadil na trendy barvu letošního roku a oblékl košili v lila odstínu.

Foto: Profimedia.cz

Herec Andrew Garfield

Libanonská haute couture: Šperk ve světě módy

Styl

Jak vypadá haute couture podle Diora

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám