Hlavní obsah

Barbie core nebo Y2K. Znáte módní trendy letošní sezony?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trendy jsou všudypřítomné a nikdy nekončící. Mění se závratnou rychlostí, jeden během mrknutí oka střídá druhý. Všichni módní guru se ale shodují na jediném. Móda na aktuální sezonu jaro/léto bude uvolněná a lehkomyslná. Funkčnost nechte pro tentokrát stranou a dopřejte si luxus slastné bezstarostnosti.

Foto: archiv firmy Zalando

Streetstyle z Milána a Paříže

Článek

Y2K

Y2K je označení pro vážnou softwarovou chybu, kterou udělali programátoři v roce 2000. Nyní se tento výraz používá pro označení módního stylu, který kraloval právě na přelomu tisíciletí a nyní se těší velké popularitě u generace Z (tzv. internetová generace, děti nového tisíciletí).

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Givenchy

Konkrétně se jedná například o nízké bokové džíny, tašky tvaru baguette, psychedelické printy, minisukně, sandály s řemínky, široké kalhoty, velké sluneční brýle, skládané sukně, crop topy, metalické barvy, minikabelky i infantilní obrázky.

Jako inspirace slouží módní styl celebrit na počátku tisíciletí v čele se zpěvačkou Nicole Richie, Paris Hiltonovou, zpěvačkami Britney Spearsovou a J.Lo.

Kožená bunda – základ šatníku

Styl
Foto: Profimedia.cz

Paris Hiltonová v roce 2006

Barbie core

Přehlídka značky Valentino, vysoké platformy a film Barbie. Co mají společného? Sytě růžovou barvu, ze které se stal nový žhavý trend.

Růžová se objevila snad na všech přehlídkových molech a její popularitu potvrdil i příchod nového filmu o panence Barbie, ve kterém si hlavní roli střihne oblíbená herečka Margot Robbieová, role Kena se zhostí Ryan Gosling. Růžová je v něm cítit na každém kroku.

Outfity inspirované panenkou Barbie od té doby vynesla pěkná řádka celebrit v čele s herečkou Meghan Foxovou.

Od té doby i dostupnější značky pochopily, že růžová bude dominovat alespoň zbytku letošního roku, a rozhodly se uvést vlastní kolekce, ve kterých tato barva dominuje.

Nyní se sytě růžová barva nosí na všem, od lehkých lněných košil, přes elegantní kostýmky ve stylu filmu Pravá blondýnka až po sportovní komplety. Vsadit můžete také na růžové doplňky, které rozzáří i jednoduchý outfit.

Key Lime Pie

Další trendy barva, která bude vládnout letošnímu létu. V Pantone vzorníku ji najdete pod názvem ‚Lime Punch‘. Tento odstín zelené plný elánu se stal favoritní barvou pro jarní a letní sezonu 2023. 

Je jen na vás, pokud mu dáte slovo ve formě výrazného doplňku, nebo se zahalíte do křiklavé zelené od hlavy k patě. Vyberte si svoje vlastní zelené dobrodružství pro toto léto.

Foto: archiv firmy Zalando

Streetstyle z Milána

Cottagecore

Mezi nejdůležitější trendy, které v posledních letech rapidně akcelerovaly, patří tzv. cottagecore. Směr, který si idealizuje romantickou představu farmářství a trávení času v přírodě, se velmi rychle rozšířil mezi mladými lidmi a všemi, kteří rádi na víkend prchají z přeplněných měst do zeleného prostředí lesů a luk.

Predikce mluví jasně. I letos se chystáme trávit více času na čerstvém vzduchu s přáteli, mimo město, procházkami v zelených parcích nebo na venkově.

Oblečení pro trávení času mimo domov je proto inspirované organickými formami a vším, co je zemi nejbližší, ať už to jsou květinové motivy, zemité tóny, nebo přírodní materiály.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Modivo

Jarní móda ve znamení květů

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám