Hlavní obsah

SOS pomocníci, kteří dokážou odvodnit a vylepšit postavu na poslední chvíli

Novinky, Dana Sokolová

Máte před dovolenou a ráda byste se na ní cítila co možná nejlépe, přestože jste kvůli karanténě přibrala nějaké to kilo navíc a vaše celulitida dosáhla obřích rozměrů? Pak pro vás máme několik tipů, co vám pomůže nastartovat metabolismus, zbavit tělo zadržované vody a zpevnit pokožku.

Foto: Profimedia.cz

Maderoterapie zlepšuje proudění lymfy a pomáhá s nastartováním metabolismu.

Článek

Úprava jídelníčku

Zhubnout během pár dnů několik kilogramů nemusí být jen záležitostí drastických diet či hladovění. Stejného efektu lze dosáhnout vyváženým jídelníčkem bohatým zejména na určité minerály a vitaminy, a naopak chudým na látky, které podporují zadržování vody v těle.

Důležité je omezit příjem sodíku, který má tendenci zvyšovat množství vody v tkáních mimo buňky. V překladu to znamená méně solit a vyvarovat se všech potravin, které obsahují hodně soli. Mezi ně patří např. uzeniny, některé sýry, slané tyčinky, smažené brambůrky, konzervy, instantní jídla nebo průmyslově vyráběné saláty.

Co bychom naopak do našeho každodenního jídelníčku zařadit měli, jsou potraviny bohaté na draslík. Draslík snižuje hladinu sodíku v těle a na něj vázané molekuly vody. Navíc pomáhá vodě dostat se do buněk tam, kde je potřeba. Draslík je bohatě obsažen například v brokolici, banánech, meruňkách, aloe vera apod.

Jak pomocí jednoduchých cviků vytvarovat stehna a zbavit se celulitidy

Zdraví

Zapomínat byste neměli ani na dostatečný příjem vápníku, který je pro naše tělo důležitý. Vápník je obsažen především v mléčných výrobcích, ideální je jeho příjem také z tvrdých sýrů. Protože ale některé tyto sýry mohou obsahovat značné množství soli, je dobré je kombinovat s mléčnými výrobky méně slanými, jako jsou např. jogurty, tvaroh, smetanové sýry nebo žervé.

Samozřejmostí by měl být i tolik potřebný dostatečný pitný režim. Denně je dobré vypít nejméně dva litry vhodných tekutin (např. čisté neperlivé vody, bylinkových čajů nebo minerální vody s nižším obsahem sodíku).

Vysoce efektivní cviky pro sexy ploché břicho

Zdraví

Alkoholu se úplně zřekněte, protože zpomaluje metabolismus a podporuje zadržování tekutin v těle.

Látky podporující metabolismus
Jód: Napomáhá hormonům štítné žlázy k optimální funkci metabolismu.
Chrom: Napomáhá stabilizaci hladiny cukru v krvi, čímž omezuje chuť na sladké.
Mangan: Podporuje metabolismus cukrů a tuků.
Cholin: Nepostradatelný pro správnou funkci jater.
Železo: Přenáší kyslík do buněk, a tedy i do svalů. Nízká hladina železa pak způsobí, že svaly nemají dostatek kyslíku na svoji práci a metabolismus stagnuje.
Zelený čaj: Obsahuje katechiny, látky pomáhající odbourávání tuků.
Kopřivový čaj: Detoxikuje, mírně odvodňuje a podporuje produkci hormonů důležitých pro spalování tuků.
Chili, zázvor

Přestože je vždy lepší získat vitaminy, minerály a další nutričně důležité látky ze stravy, nebojte se vsadit i na doplňky stravy, které v tomto případě mají opravdu smysl.

Foto: archív firem

Pomocníci na odvodnění a zaktivování lymfatického systému

Foto: Liftea Bylinky na odvodnění FORTE 30 tobolek - zbavují tělo přebytečné vody, obsahují extrakt z plodů jalovce, kopřivy, břízy a petržele, 139 Kč; Kneipp Odvodnění 20 šumivých tablet - díky obsahu výtažků z listů kopřivy dvoudomé zabraňují zadržování vody v těle. Tablety pomáhají také doplnit důležité minerály (vápník, hořčík), 135 Kč; Herb Moringa se svízelem sypaný čaj 30 g - moringa olejodárná je vynikajícím zdrojem vitaminu A, vitaminu C, železa, bílkovin, vlákniny, vápníku, hořčíku a draslíku a příznivě ovlivňuje normální hladinu glukózy v krvi. Svízel příznivě ovlivňuje normální činnost lymfatického systému a působí jako antioxidant, 105 Kč; Topvet Lymforegen bylinný čaj - čajová směs ze 7 druhů bylin, které pomáhají vyplavovat z organismu nežádoucí látky a podporují pročištění, 69 Kč; Bikini Me - dokáže nastartovat metabolismus, a to tak, že během 5-7 dnů pocítíte, a hlavně uvidíte výsledky: odlehčené, pročištěné a štíhlejší tělo, GP Nutrition 910 Kč

Rozpohybujte lymfatický systém

Lymfatický systém odstraňuje škodliviny a některé nepotřebné látky z těla. Správné proudění lymfy je tak tou nejlepší prevencí celulitidy, ale i zadržování vody v těle.

Lymfa se pohybuje na základě kontrakcí svalů, proto ji lze nejlépe rozpohybovat pohybem, masáží či aktivním zábalem.

  • Bahenní zábaly GUAM

Fungují na principu využití vlastního tělesného tepla.

„Lidský organismus je jako neustále zažehnutá pec. Teplo v něm vytvářené pak přirozeně uniká přes kůži ven. Při aplikaci bahenních zábalů s řasami GUAM se na kůži vytváří další vrstva, ve které je tělesné teplo zachyceno, minerály obsažené v přípravcích pak toto teplo přeměňují na FIR neboli vzdálené infračervené paprsky. Díky tomu dochází k povzbuzení krevního oběhu v podkoží, což má za následek postupné rozpouštění nahromaděných tukových buněk, jež jsou hlavní příčinou celulitidy a pak také zlepšují přísun kyslíku do buněk, snižují únavu a zmírňují stres,“ vysvětluje mechanismus zábalů Michaela Jílek z Deadia Cosmetics.

  • Metoda Body Wraps Slim

„Tato metoda pomáhá k zeštíhlení postavy, zpevnění pokožky, detoxikaci a odplavení zbytečné vody obsahující toxiny. Po první kúře můžete vidět úbytek 5-30 cm v celkovém obvodu těla. Tento úbytek vzniká stimulací lymfatického sytému, kdy se odplavují z těla i toxiny. Vše je klinicky testováno a podloženo,“ sděluje paní Zuzana Drnek z Body Wraps.

Proceduru je ideální opakovat až 6krát, po celou dobu je ideální se vyhnout alkoholu a kouření.

  •  Body Strategist masáž 3 v 1

Intenzivní ošetření zahrnuje tři odlišné, ale vzájemně propojené fáze, které se postupně střídají v průběhu jednoho tradičního ošetření těla.

Během první fáze se na oblast nohou a břicha aplikuje zahřívací booster, termogenní gel, který společně se speciální masáží optimalizuje vstřebávání účinných látek pro redukci celulitidy a remodelaci kontur těla. Ošetření je zakončeno chladicím a tonizačním účinkem bandážového zábalu v kombinaci se stimulačním Body Strategist oil blendem, který odvodňuje tkáně a přináší pocit lehkosti.

Ošetření okamžitě reaktivuje krevní oběh, lymfatický systém, stimuluje lipolýzu a remodeluje siluetu.

  •  Maderoterapie

Je proticelulitidní terapie založená na použití anatomicky navržených pomůcek ze dřeva, které dělají terapii 100% přírodní. Jde o alternativní metodu masáže pro klienty, kteří chtějí bojovat s problémovými partiemi na jejich těle.

Výhodou správně anatomicky vytvořených dřevěných nástrojů je možnost intenzivního tlaku na fibrózní celulitidu a odstranění uloženého tuku s toxiny, které způsobují tzv. „pomerančovou kůži“. Doporučujeme několik po sobě následujících ošetření k dosažení co nejlepšího výsledku (10 ošetření ve dvou vlnách) samozřejmě v kombinaci se cvičením a zdravým stravováním, aby byl výsledek co možná nejlepší.

  • Neinvazivní liposukce Endermologie body 

LPG přístroj během jednoho ošetření působí efektivně na tukové buňky, pojivové tkáně, cévní i lymfatický systém.

„Aktivuje lipolýzu (štěpení tuků o 70 %) a současně obnoví činnost fibroblastů (buňky mládí), díky čemuž se kůži navrací elasticita a zpevňuje se ochablé podkožní vazivo,” vysvětluje Ivana Hájková z Institutu Orlane Praha.

Foto: archív firem

Funkční zábaly

Foto: Comfort zone - Body Strategist Thermo cream - Intenzivní krém s dvojitou termogenní akcí, bojuje s nedostatky lokalizované a převážně tukové celulitidy a remodeluje kontury těla. Termogenní akce stimuluje znatelný střídající pocit tepla a chladu. Zlepšuje mikrocirkulaci a zajišťuje důkladné vstřebávání účinných látek, 1690 Kč; Bahení zábal Guam Fir na břicho a pas - s 21% obsahem mořských řas GUAM, využívá výhod vzdáleného infračerveného záření (FIR). To díky svému tepelnému efektu podporuje kožní mikrocirkulaci. Výsledkem je úbytek lokalizovaných podkožních tukových buněk v oblasti břicha a pasu, a celkové zpevnění a tonizace pokožky, Deadia Cosmetics 908 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Jaké živiny nám chybějí při dietách

Jak poznat, že svému tělu ve stravě poskytujeme všechny látky, které potřebuje? Deficit některých živin mohou způsobit přísné a jednostranné diety,...

Potraviny, které zatočí s břišním tukem

Narostl vám během karantény tukový polštář? Nebojte, nejste zdaleka jediní. Zbavte se ho pomocí pěti běžně dostupných potravin, které nejen že skvěle chutnají,...

Výběr článků

Načítám