Hlavní obsah

Oscaři 2022: Móda z červeného koberce

V noci z neděle na pondělí se v americkém Los Angeles odehrál 94. ročník udílení Oscarů. Slavnostní předávání prestižních filmových cen se zúčastnilo velké množství hereček a herců. Podívejte se na nejpovedenější modely přítomných hostů.

Foto: Profimedia.cz

Jada Pinkett Smithová s Willem Smithem na letošním předávání Oscarů

Článek

Zatímco loni se ceremoniál odehrál na nádraží Union Station v centru Los Angeles, letos se vrátil na již tradiční místo do Dolby Theatre v Hollywood & Highland Center, kde pravidelně probíhá již od roku 2002.

Opulentní večer přinesl hned několik zajímavých rób. Syté barvy střídal třpyt, volány a zář. Příkladem šla herečka Jada Pinkett Smithová, která vsadila na smaragdovou róbu s ozdobným řasením na živůtku a efektními volány na vlečce z rukou Jeana Paula Gaultiera.

Oscar: Filmem roku je V rytmu srdce, uspěli i Will Smith a Jessica Chastainová

Kultura

Netradiční róbu vynesla herečka Maggie Gyllenhaalová. Šaty od značky Schiaparelli připomínaly umělecké dílo. Jednoduchý střih do písmene velkého T ozvláštňovaly nepravidelné zlaté tvary evokující knoflíky.

Střídmou róbu od své oblíbené značky Saint Laurent vynesla herečka Zoë Kravitzová, která netradičně sáhla po světle růžové barvě. Střih bez ramínek přilákal pozornost k linii šíje, kterou zdobil oslnivý diamantový náhrdelník.

Naopak velmi efektní šaty od značky Gucci zvolila oceněná herečka Jessica Chastainová, která vsadila na flitrované šaty zdobené tylem. Horní část živůtku barevně ladila k hereččiným krásným vlasům. Spodní část šatů byla naopak v barvě letošního roku, tedy fialové.

Jak zařadit barvu roku 2022 do svého šatníku

Styl

Některé celebrity v čele s herečkou Jamie Lee Curtisovou na slavnostních modelech vynesly připnuté modré stužky jako symbol solidarity s Ukrajinou.

Během ceremoniálu pak ze stejného důvodu účastníci v sále po výzvě pořadatelů drželi 30 vteřin ticha.

Reklama

Související články

Ceny BAFTA 2022: Móda z červeného koberce

V neděli 13. března proběhlo v londýnské Royal Albert Hall slavnostní předávání cen britské filmové a televizní akademie BAFTA. Události se zúčastnilo velké...

Výběr článků

Načítám