Hlavní obsah

Oblečte se podle nálady: Sexy křivák versus elegantní trenčkot

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv jarní sluníčko přímo svádí k tomu vyrazit si ven jen na lehko, teploty nám dávají jasně najevo, že na holá ramena je ještě brzo. Berte to ale pozitivně. Chladnější rána přímo vybízejí k nákupu nadčasového trenčkotu nebo sexy kožené bundy. Čemu dáte přednost?

Foto: archiv firem

Zleva: Mango, 2299 Kč. Zara, 1999 Kč. Zara, 2799 Kč. Massimo Dutti, 6995 Kč

Článek

Kožená bunda

Pokud do svého šatníku sháníte univerzální a sexy kousek, který vám vydrží možná i několik desítek let, pak je křivák neboli kožená bunda se zipem nakřivo ideální volbou.

Hlavní výhoda křiváku je, že se jedná o variabilní kousek, který můžete nosit jak k džínům, tak i šatům. Pokud si potrpíte na kvalitní kousky, pořiďte si křivák z kůže, který postupným nošením dostane patinu a bude vypadat stejně skvěle jako nový. Levnější variantu najdete mezi těmi koženkovými.

Foto: archiv firem

Zleva: Kara, 1999 Kč. Zara, 3599 Kč. Zara, 2799 Kč. Levi's, 8499 Kč

Co se týče barvy, pokud ještě žádnou koženou bundu nevlastníte, určitě sáhněte po černé, která se hodí k mnoha druhům oblečení. V případě, že už černý křivák máte, můžete se porozhlédnout i po trendy barevných variantách, které letos najdete snad v každém obchodě.

Nejjednodušší na kombinování jsou neutrální barvy v čele s béžovou, khaki či šedou, ale pokud se nebojíte experimentování, klidně sáhněte po sytějších barvách, jako je růžová, oranžová či cihlově červená.

Foto: archiv firem

Zleva, Vero Moda, 2597 Kč. Vero Moda, 2579 Kč. Vero Moda, 2579 Kč. Vila, 2094 Kč. Vše prodává About You.

Vybranou koženou bundu pak skladujte ve skříni na ramínku, rozhodně ji neodkládejte společně s jarními věcmi do krabice, to totiž může způsobit její popraskání. Před prvním použitím je vhodné bundu naimpregnovat, abyste pak mohli případné skvrny jednoduše vyčistit.

Foto: archiv firem

Zleva: Tigha, 7774 Kč. Review, 2597 Kč. Only, 2597 Kč. Boss, 12 979 Kč. Vše prodává About You.

V případě, že zvolíte koženkovou bundu, pak se nemusíte bát ji vyprat. Stačí ji jen obrátit naruby a vyprat podle visačky, kterou najdete uvnitř bundy.

Trenčkot neboli baloňák

Pokud si na koženou bundu netroufáte, nebo si libujete ve více klasickém a elegantním oblečení, pak jako jarní svršek zvolte trenčkot neboli baloňák. Tento lehký plášť, který obyčejně sahá pod kolena, je ideálním kouskem do práce nebo na romantické schůzky.

Do jeho koupě se vyplatí investovat, protože se jedná o takřka nestárnoucí kousek, který užijete nejen na jaře, ale i na podzim.

Foto: archiv firem

Zleva, Zara, 1599 Kč. Pietro Filipi, 6990 Kč. Pietro Filipi, 9793 Kč. Pietro Filipi, 7990 Kč. Vero Moda (prodává About You), 1557 Kč.

Co se týče barev, není náhoda, že typická barva trenčkotu je béžová. Tuto neutrální barvu lze totiž snadno kombinovat s širokou škálou oblečení a na rozdíl od černé nepůsobí tak tvrdě, naopak navozuje jarní náladu.

Nebojte se trenčkot nosit do práce spolu s kostýmkem nebo třeba šaty a ve volných dnech po vzoru Pařížanek s denimem, pruhovaným tričkem a balerínkami. Pokaždé budete vypadat jinak, přesto šik.

Pokud béžová není vaše barva, můžete se porozhlédnout i po jinak barevných trenčkotech. Co třeba tmavě modrý, nebo s kostičkovým vzorem?

Foto: archiv firem

Zleva, H&M, 1299 Kč. Zara, 1299 Kč. Only (prodává About You), 1699 Kč. Only (prodává About You), 1699 Kč. Levi's, 3799 Kč.

Střih vybírejte úměrně k postavě. Prodloužený model ke kolenům zakryje silnější stehna a hýždě, model do pasu zase zdůrazní štíhlé nohy.

Foto: archiv firem

Zleva, Answear, 5299 Kč. H&M, 1779 Kč. H&M, 4999 Kč.

Celkově ale trenčkot patří mezi postavě lichotící kousky, neboť díky pásku zdůrazňuje pas a formuje postavu do tvaru přesýpacích hodin.

Inzertní sdělení

Foto: aboutyou.cz

Nakupujte jednoduše a za dobré ceny z domova. Vyberte si z více než 500 značek a užijte si dodání a vrácení zdarma s About You – Vaším novým online obchodem s módou.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Jarní móda 2019: Puntíky, boho styl a další

Jaro má snad každý z nás spojené s nesmrtelným květovaným vzorem. Pokud svůj šatník ale tentokrát chcete ozvláštnit něčím novým a neotřelým, pak vám nabízíme...

Celebrity nosí žlutou, zamilujte si ji i vy

Zapomeňte na tmavé barvy, které dominovaly našemu šatníku celou zimu. Přichází jaro a s ním i jasně žlutá barva, která stejně jako v minulém roce patří mezi...

Karl Lagerfeld navždy změnil svět módy

Karl Lagerfeld patřil bezpochyby mezi nejvýraznější a nejuznávanější módní návrháře své doby. Za svůj život dokázal hned několika módním značkám, včetně...

Výběr článků

Načítám