Hlavní obsah

Jak nosit neonové barvy, žhavý trend roku 2019

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedni je milují, druzí nenávidí. Neonové barvy slavily největší úspěch v 90. letech minulého století a od té doby se vrátily do módy již několikrát. Naposledy je módní návrháři přizvali do svých kolekcí vloni a od té doby se těší velké oblibě. Jak je nosit, aniž by si ostatní mysleli, že jdete z diskotéky?

Foto: archiv firmy

Zleva: svetr, 799 Kč. Kabát, 2999 Kč. Kabát, 2999 Kč. Vše Zara

Článek

Další příchod neonových barev předznamenali návrháři ve svých kolekcích pro období Jaro/Léto 2019. Značka Emporio Armani předvedla neonově žlutou kombinézu, Prada zase uvedla kolekci doplňků v barvách zvýrazňovačů.

Krátce poté si trend oblíbily i celebrity v čele s televizní hvězdou Kim Kardashianovou, která si fosforově žlutý oděv oblékla hned několikrát a jednou si dokonce nasadila paruku ve stejné barvě.

Oslňující žlutou si zamilovala i modelka Bella Hadidová, které vsadila na sportovní look složený z trendy montérek a značkových tenisek.

Foto: Profimedia.cz

I celebrity si zamilovaly neonové barvy. Zleva herečka Blake Livelyová, televizní hvězda Kim Kardashianová a modelka Bella Hadidová

Herečka Blake Livelyová pak vsadila na extravagantní, nicméně střihově elegantní kostýmek, který doplnila růžovými doplňky.

Herečka Sarah Paulsinová pak v žluté zastínila své ostatní herecké kolegyně při příležitosti slavnostní premiéry filmu Debbie a její parťačky.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Sarah Paulsinová

Neonové barvy a jak je nosit

Nejsnadnějším tipem, jak zakomponovat neonové barvy do svého šatníku, je pořídit si svršek v těchto odstínech.

V obchodech nyní nejčastěji najdete kousky ve fosforově žluté, zelené, oranžové, růžové a modré a je jen na vás, které barvě dáte přednost. Vsadit můžete také na obyčejné zářivé tričko, které se poměrně snadno kombinuje, a navíc vás v řetězcích přijde na málo peněz.

Foto: archiv firmy

Kardigan, 2299 Kč. Mikina, 1199 Kč. Rolák, 1699 Kč. Kabát, 3799 Kč. Šaty, 2599 Kč. Vše Esprit

Foto: archiv firmy

Bunda, Zara, 899 Kč

Dalším tipem, jak rozzářit svůj šatník, je pořídit si barevné kalhoty nebo třeba velmi trendy flaušový kabát, který se bude vyjímat v každodenní změti černošedých bund a kabátů, které dominují městům i vesnicím.

Foto: archiv firem

Červené kalhoty, Esprit, 1499 Kč. Modré kalhoty, Esprit, 1499 Kč. Lodičky, Zara, 999 Kč. Rolák červený, Esprit, 1499 Kč. Rolák žlutý, Helmut Lang, orientační cena 7700 Kč.

Foto: archiv firmy

Sukně, Zara, 699 Kč

Foto: archiv firmy

Sako, 1299 Kč. Kalhoty, 899 Kč. Vše Zara

Styling

Co se týče samotného stylingu, nejjednodušší je vsadit na sportovně elegantní styl a doplnit například výrazný svršek světlými džínami a bílými teniskami. Barevný kabát pak můžete přehodit téměř přes jakýkoliv outfit, ovšem vyhněte se kombinaci s hnědou a jiným teplým barvám.

Stejně tak můžete barvy zvýrazňovačů zakomponovat do elegantního outfitu, chce to jen trochu zkušeností a cit pro módu. Nejjednodušším způsobem je zkombinovat fosforující kousek s černou barvou.

V praxi to pak vypadá třeba tak, že přes výrazné šaty přehodíte černé sako, top doplníte minimalistickou černou sukní. Jednoduchým způsobem, jak pustit neony do svých skříní, je prostřednictvím doplňků, jako jsou drobná psaníčka či trendy jehly.

Foto: archiv firmy

Tričko, Reserved, 299 Kč

Foto: archiv firmy

Svetr, Answear, 3199 Kč.

Foto: archiv firmy Net-a-Porter

Návrh na kombinování neonových barev

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám