Hlavní obsah

Jak si vybrat svetr podle typu postavy

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní výprodeje pomalu končí a obchody již plní nové kolekce plné jarních kousků. Poohlédněte se po novém svetříku, se kterým přečkáte poslední zimní dny a užijete ho i na jaře. Víte, který vám bude slušet s ohledem na váš typ postavy?

Foto: archiv firmy

Svetry zleva - 599 Kč. 999 Kč. 2999 Kč. Vše H&M

Článek

Postava ve tvaru hrušky

Pyšníte se štíhlým pasem, ale trápí vás širší stehna a zadek? Dodejte svým křivkám rovnováhu dokonale padnoucím svetříkem v délce k bokům, který odvede pozornost od dolních, silnějších partií.

Vybírejte mezi modely ve světlých tónech, jako je béžová, růžová či jiné pastelové tóny a vsaďte na poutavé detaily v oblasti ramen, které jim dodají na objemu. Ideální jsou různé aplikace, volánky, šněrování a výrazné vzory.

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 699 Kč. Marks&Spencer, 1889 Kč. F&F, 649 Kč. Marks&Spencer, 1299 Kč

Slušet vám bude také volnější rolák nebo svetr se spadlými rameny, který upoutá pozornost ke klíčním kostem, které působí na muže jako magnet. Ke svetříku si pak oblečte černé nebo tmavě modré džíny, které spodní část těla opticky zeštíhlí a dodají postavě na souměrnosti.

Postava ve tvaru jablka

Postava typu „jablko“ je poměrně častá. Vyznačuje se větším bříškem a ňadry v poměru k ostatním proporcím těla. Pokud je jablíčko vaším typem postavy, měla byste se vyhnout svetrům s výraznými vzory a zdobením, které mají tendenci postavu rozšiřovat.

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 749 Kč. Zara, 699 Kč. H&M, 599 Kč. H&M, 2299 Kč

Naopak dobře uděláte, pokud vsadíte na minimalistické kousky ve střídmých barvách s véčkovým výstřihem, který vyzdvihne vaše partie a zároveň prodlouží krk. K těmto svetříkům oblékněte kalhoty nebo sukně v rovném střihu, které dají vyniknout štíhlým nohám.

Postava ve tvaru obráceného trojúhelníku

Máte širší ramena a chlapeckou postavu s útlými boky bez ženských tvarů? Pak vybírejte ze svetříků s malým kulatým nebo véčkovým výstřihem. Ideální jsou volnější splývavé kousky, které zbytečně nebudou zdůrazňovat velký kontrast mezi širokými rameny a úzkým pasem.

Foto: archiv firem

Zleva: F&F, 349 Kč. H&M, 799 Kč. H&M, 599 Kč. H&M, 999 Kč

Slušet vám naopak budou šněrovací kardigany, které upoutají pozornost k pasu nebo svetříky se světlejšími bloky umístěnými v oblasti pasu. Na ženskosti také dodají svetry zdobené krajkou či jemnými perličkami. Můžete si je dovolit kombinovat s jakýmkoliv typem kalhot. Co takhle oblíbené ohrnuté „boyfriend“ džíny?

Postava ve tvaru přesýpacích hodin

Dala vám příroda do vínku typicky ženskou postavu ve tvaru přesýpacích hodin?  Patříte k šťastným ženám!

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 249 Kč. H&M, 899 Kč. Zara, 599 Kč. Esprit, 999 Kč

Nechte své přednosti vyniknout a oblékněte si přiléhavý svetřík nebo kardigan se zavazováním v pase, který dojem přesýpacích hodin ještě umocní.

Pokud se navíc pyšníte štíhlýma nohama, pak svetr doplňte skinny džínami, ve kterých budete dozajisté středem pozornosti.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Klasická mikina se znovu dostává do módy

Pokud stále střídáte nejrůznější svršky, jako jsou saka, bundy a kabátky, může vám brzy dojít inspirace, co na sebe. Zkuste změnu a vraťte se zpátky ke klasice...

Jak nosit neonové barvy, žhavý trend roku 2019

Jedni je milují, druzí nenávidí. Neonové barvy slavily největší úspěch v 90. letech minulého století a od té doby se vrátily do módy již několikrát. Naposledy...

Výběr článků

Načítám