Hlavní obsah

Móda ze summitu G7

V pátek 11. června začal ve Velké Británii třídenní summit skupiny velkých světových ekonomik G7. Na místo se sjeli nejen významní představitelé členských států, ale také jejich drahé polovičky. Pod drobnohledem se tak ocitly nejen diplomatické vztahy, ale také móda přítomných dam.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Móda na summitu G7Video: Reuters

 
Článek

Na setkání představitelů členských států G7 nebylo o ženy nouze. Kromě královny Alžběty II. se akce zúčastnila i německá kancléřka Angela Merkelová či předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.

Nechyběly ani drahé polovičky členských státníků v čele s Jill Bidenovou, Brigitte Macronovou či vévodkyní Kate. Která z dam si nejlépe poradila se svazujícím dress codem a která pohořela?

Mezi nejlépe sladěné dámy patřila jednoznačně vévodkyně Kate, která se hned první den objevila po boku Jill Bidenové ve vypasovaných červených šatech s výrazným páskem od značky Alexander McQueen. Ostatně od stejné značky měla Kate i šaty ve svůj svatební den.

Móda inspirovaná britským stylem

Styl

Šaty doplnila béžovými lodičkami a kabelkou britské značky L. K. Bennett, kterou si mohly příznivkyně stylu Kate pořídit ve slevě za necelých 3500 Kč.

Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová zvolila bílé šaty, které doplnila ostře růžovým sakem. Svůj outfit ozvláštnila perlovým náhrdelníkem a rovněž béžovými botami na podpatku od značky Valentino, které stojí v přepočtu kolem sedmnácti tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Jill Bidenová s vévodkyní Kate.

Na závěr summitu pozvala královna manžele Bidenovy na zámek Windsor. Na tuto příležitost Jill Bidenová zvolila pomněnkově modrý komplet složený z šatů po kolena a ladícího saka, které zdobila stříbrná brož.

Foto: Pool, Reuters

Americký prezident Joe Biden s manželkou Jill na zámku Windsor, kde je přivítala královna Alžběta II.

Královna vsadila na klasické růžové šaty s květinovým potiskem. Z doplňků nechyběl trojřadý perlový náhrdelník, ladící brož i náušnice. Královna vynesla také klobouček s mašlí ve stejné barvě jako šaty.

V rukou držela svoji oblíbenou kabelkou značky Launer. Ročně se těchto kabelek vyrobí jen 150 kusů a pět z nich putuje rovnou do královnina šatníku. Celkově vlastní již 200 kusů, které ji doprovázejí na nejrůznější společenská setkání. Kromě praktické funkce slouží kabelka i k odesílání tajných signálů zaměstnancům paláce.

Mýty a fakta o kabelce královny Alžběty II.

Styl
Foto: Profimedia.cz

Alžběta II.

Foto: Profimedia.cz

Jill Bidenová a Alžběta II.

Stejně jako vévodkyně Kate nebo Jill Bidenová i manželka francouzského prezidenta Emmanuela Macrona Brigitte Macronová je velkou milovnicí módy. O tom svědčí i fakt, že během prvního dne summitu předvedla rovnou tři outfity.

Na letiště dorazila v dlouhém bílém tvídovém kabátku od značky Chanel. Pod ním měla klasický černý rolák a kalhoty. Svůj outfit sladila s černými lodičkami na vysokém blokovém podpatku.

Foto: Profimedia.cz

Brigitte Macronová s manželem.

Druhý outfit zahrnoval královsky modré šaty po kolena a ve stejném barevném tónu ladící kabátek. Opět nechyběly boty na podpatku, tentokrát ale úzkém od Brigittiny oblíbené značky Louis Vuitton.

Foto: Profimedia.cz

Brigitte Macronová

Na slavnostní večeři, kterou pořádala královna Alžběta II., zvolila elegantní komplet složený z bílého roláku zdobeného knoflíky a bílé plizované sukně.

Foto: Profimedia.cz

Emmanuel Macron s manželkou Brigitte Macronovou.

Nejhorší outfit předvedla bohužel již tradičně německá kancléřka Angela Merkelová, která vsadila na svoji oblíbenou kombinaci klasických černých kalhot a střízlivého kabátku v karmínově červené barvě se zlatými knoflíky.

Zbytečným detailem jsou nízko posazené kapsy na saku, které opticky přitahují pozornost k oblasti boků a působí tak nelichotivě k postavě.

Foto: Profimedia.cz

Angela Merkelová

Reklama

Související články

Alžběta II. - královna barev

Loni oslavila devadesáté narozeniny, letos 65. výročí usednutí na britský trůn. Královna Alžběta II. dokazuje, že i žena v pokročilém věku může vypadat...

Výběr článků

Načítám