Hlavní obsah

Královna Letizia okouzluje svým citem pro módu celý svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na celou britskou monarchii a upřete svou pozornost více na jih. Královna Letizia Španělská vládne nejen na území Pyrenejského poloostrova, ale také na poli módního stylu. Je navíc vzácným příkladem toho, že elegantní a nadčasové oblečení nemusí být otázkou horentních sum peněz.

Foto: Profimedia.cz

Královna Letizia Španělská

Článek

Kdo je Letizia?

Královna Letizia se narodila v roce 1972. Na univerzitě v Madridu dosáhla bakalářského titulu v oboru informačních věd se zaměřením na žurnalistiku (licenciada de Ciencias de la Información), a posléze magisterského titulu.

Pracovala v různých španělských médiích. Později se stala dokonce moderátorkou televizních zpráv, v rámci kterých informovala o důležitých světových událostech například při teroristických útocích na New York 11. září 2001. Za své reportáže obdržela r. 2000 prestižní cenu Larra (APM), a to v kategorii pro novináře do 30 let.

Se španělským následníkem trůnu se zasnoubila 1. listopadu 2003. Svatba s princem Filipem se konala 22. května 2004 v Madridu. Společně vychovávají dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Královna Letizia na oficiálním portrétu s manželem Filipem VI.

Módní styl

Královna Letizia patří nepochybně mezi nejlépe oblékané ženy světa. Svými outfity navíc dokazuje, že styl není jen otázkou horentních sum peněz. Kromě návrhářských kousků totiž často sahá i po modelech od španělských řetězců typu Zara, Mango či Massimo Dutti.

Její styl by se dal definovat slovy: elegantní, nadčasový, ženský a promyšlený do posledního detailu. V soukromí Letizia ráda obléká romantické bílé krajkované šaty nejčastěji v kombinaci s jejími oblíbenými espadrilkami na klínku od španělské značky Castañer. Ostatně tyto boty si oblíbila i britská vévodkyně Kate.

Victoria Beckhamová představila svou novou kolekci

Styl

Při vystoupení na veřejnosti nejčastěji sahá po květovaných šatech, které s oblibou páruje s barevnými lodičkami na úzké jehle.

Oblečení v klasickém stylu ráda střídá s trendy outfity. Občas vymění šaty za úzké kožené legíny, které doplní šik krémovou vestičkou, nebo vsadí na monochromatický look od hlavy až k patě. Inspirujte se jejími outfity v naší galerii.

Anketa

Líbí se vám styl královny Letizie?
Ano, líbí se mi elegantní styl
91,4 %
Líbí se mi, ale raději se oblékám jinak
5,6 %
Nelíbí se mi
1,6 %
Upřednostňuji sportovní módu
1,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 15216 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám