Hlavní obsah

Alžběta II. - královna barev

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni oslavila devadesáté narozeniny, letos 65. výročí usednutí na britský trůn. Královna Alžběta II. dokazuje, že i žena v pokročilém věku může vypadat upraveně a šik. Navzdory přísnému protokolu hraje její garderoba všemi barvami duhy, navíc se pyšní nejrůznějšími vychytávkami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská královna Alžběta II. a její pestrobarevný šatníkVideo: Reuters

 
Článek

Královnin šatník by se dal shrnout pár slovy jako decentní, barevný a vychytaný do posledního detailu. Snad žádná žena na světě se nepotýká s tolika pravidly, která ovlivňují to, jak se má oblékat.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II.

Naštěstí se královna Alžběta II. již mnoho let může spolehnout na svou hlavní garderobiérku Angelu Kellyovou. Ta si musí poctivě vést deníky o tom, co měla královna daný den na sobě a při jaké příležitosti. Nesmí se totiž stát, že by královna oblékla podobnou nebo nedej bože stejnou barvu dvakrát po sobě.

V zajetí pravidel

Přísná pravidla platí i při volbě střihů a materiálů. Královna je známa tím, že raději volí šaty než sukni, protože je to praktičtější. Stejně tak, pokud si může vybrat, preferuje u svých modelů tříčtvrteční rukáv.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II.

Materiál jejího oděvu musí splňovat hned několik podmínek. Hlavní je nemačkavost oblečení. Královna tráví spoustu času na cestách a potřebuje, aby i po náročné cestě vypadala stoprocentně upraveně.

Případnému faux pas, kdy by jí vítr mohl nadzvednout sukni, brání malá závažíčka, která jsou nenápadně zapošita v dolním lemu oblečení.

Zaostřeno na detail

Kromě klobouků, které má královna vždy dokonale sladěné s oblečením, klade velký důraz i na výběr doplňků. Drahé šperky jsou samozřejmostí, zajímavostí také je, že ji téměř nikdy nepotkáte bez ikonické kabelky značky Launer. Ta má vždy delší ucha, aby nepřekážela během nekonečného potřásání rukama a zároveň se nezachycovala o manžety královniných oblíbených tříčtvrtečních rukávů.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II.

Co se týče bot, u nich nehledejte žádnou extravaganci. Hlavní roli hraje pohodlí, podpatky tak nesmí přesáhnout decentních 5 centimetrů, na rozdíl od kostýmků či šatů jsou téměř vždy v černé barvě.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II.

Reklama

Související témata:

Související články

Kalhotový kostým sluší všem ženám

Klasická kombinace kalhot a saka, inspirovaná pánským oblekem, patří do dámských šatníků od dob návrháře Yvese Saint Laurenta, který tento komplet proslavil....

Výběr článků

Načítám