Hlavní obsah

Kuře na paprice - klasika trochu jinak

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omáčky máme obecně rádi. Kuře na všechny způsoby také. A když se dá dohromady kuře s omáčkou, můžeme si pochutnat na kuřeti na paprice. Jedná se o další recept, který jsme se rozhodli připravit a nabídnout ho možná trochu jinak, než jste z domova zvyklí.

Kuře na papriceVideo: Novinky

 
Článek

Ze své zkušenosti vím, že když chci svým dětem udělat radost jídlem, je právě kuře na paprice jistotou. Tentokrát ho pro nás připravil šéfkuchař O2 arény Tomáš Kněž a rozhodl se použít kuřecí stehna.

Na čtyři porce budeme potřebovat čtyři kusy kuřecích stehen, sůl, 40 ml oleje, 80 g cibule a 8 g mleté sladké papriky. Na podlévání pak drůbeží vývar, nebo vodu. A ještě 65 g másla, 55 g mouky a 120 ml 12 % smetany.

Když máme ingredience připravené můžeme se pustit do vaření. Očištěná kuřecí stehna osolíme a z obou stran na oleji opečeme. Opečená stehna vyjmeme a v tomtéž tuku necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, na které krátce zpěníme mletou sladkou papriku a zalijeme drůbežím vývarem. Do tohoto základu vložíme opečená kuřecí stehna a na plotně, nebo troubě dusíme pod pokličkou doměkka. Hotová kuřecí stehna vyjmeme a základ zahustíme světlou máslovou jíškou. Necháme provařit, zjemníme smetanou, dochutíme a přecedíme na dušená kuřecí stehna. Společně necháme krátce povařit.

Jako přílohu doporučuje Tomáš Kněž vařené těstoviny. Vhodný je i houskový knedlík.

Tak tedy dobrou chuť.

Reklama

Související články

Bramboračka, která překvapí

Bramborová polévka se vaří snad ve všech rodinách. Česká bramboračka je pověstná polévka, většinou hustá, až v ní "stojí lžíce" a velmi chutná. Často se do ní...

Salát, který zasytí jako hlavní jídlo

Už jsme si vyzkoušeli polévky jako hlavní jídlo. Nyní jsou na řadě saláty. Většinou jsme byli zvyklí dávat si je jako přílohu k jídlu. Mnoho z nás už si však,...

Salát s lososem pro horké letní dny

Pokud vás teplo zbavuje chuti k jídlu nebo se už nemůžete ani podívat na omáčky, knedlíky a jiné hutné pochutiny, je tu nabídka na salát jako hlavní jídlo....

Salát tabbouleh pošimrá chuťové buňky

Také nemáte v horkých letních dnech ani pomyšlení na klasická jídla? Máte pocit, že váš žaludek touží jen po něčem dobrém a lehkém? V tom případě vám nabízíme...

Koprovku buď milujeme, nebo nesnášíme

Dalším z tradičních českých receptů pro rodinné obědy, který jsme se rozhodli vám nabídnout, je koprová omáčka. Tato omáčka je buď milována, nebo naprosto...

Výběr článků

Načítám