Hlavní obsah

Kožichy se vracejí do módy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Módní scéna se vrací ke svým kořenům a jedním z nejvýraznějších trendů, který dominuje přehlídkovým molům i městským ulicím, je elegantní kožich.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Dolce & Gabbana

Článek

Kožichy mají bohatou historii starou tisíce let a díky technologickému pokroku a změnám společenských postojů se opět stávají módním trendem.

Co se týče aktuálních střihů, kreativita nezná mezí. Dlouhé, krátké, oversized, těsně přiléhající – kožichy se přizpůsobují každému vkusu a příležitosti.

V barevné paletě ovšem převládá přirozenost, vsaďte proto na černé, hnědé nebo krémové modely. Designéři i značky často sázejí na umělé materiály a ekologicky šetrné varianty kožešin, které jsou i finančně dostupnější.

Foto: archiv firem

Zleva: Bunda, C&A, 1599 Kč. Bunda s kožíškem uvnitř, Marks & Spencer, 1999 Kč. Boty, Answear, 6099 Kč. Kukla, Samsoe Samsoe (prodává Zalando), 2400 Kč. Kožíšek, F&F, 1899 Kč

Foto: archiv firmy

Kožich české značky Anamé, 13 990 Kč

S narůstajícím důrazem na etiku a udržitelnost můžete zvážit kožichy vyrobené z faux fur, tedy umělé kožešiny. Tato alternativa je nejen šetrnější k životnímu prostředí, ale také dostupná v široké škále stylů a barev.

Business look: Čím zaujmout a jak se vyvarovat faux pas

Styl
Foto: Profimedia.cz

Modelka Emily Ratajkowski

Jak kožichy nosit

Velmi trendy variantou jsou kožené bundy s kožíškem v leteckém stylu, které vypadají skvěle s denimem. Nebojte se kombinace s kalhotami se širokými nohavicemi, které jsou aktuálně velkým hitem. Jako obuv však zvolte subtilnější kozačky do špičky, které outfit skvěle vyváží.

V případě, že jsou vám milejší oblíbené skinny nebo třeba úzké kožené kalhoty, doplňte je naopak robustnějšími kozačkami, které úzké siluetě dodají na zajímavosti.

Foto: archiv firem

Zleva: Vesta, F&F, 1369 Kč. Bunda, H&M, 1799 Kč. Bunda, H&M, 2499 Kč. Boty, Zalando, 2210 Kč. Čepice, Levi’s, 799 Kč. Brýle, Ray-Ban, 2999 Kč

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Hermès

Pokud dáváte přednost elegantnějšímu stylu, vsaďte na kožešinový kabát, který se dá nosit na mnoho způsobů. Skvěle bude vypadat navečer se šaty nebo třeba se saténovou sukní a huňatým svetrem. Nemusíte se bát jej kombinovat ani se sportovnějšími kousky, jako jsou například džíny nebo třeba legíny, které vypadají skvěle v kombinaci se sněhulemi.

Foto: archiv firem

Zleva: Bílý kožíšek, F&F, 1599 Kč. Palčáky, Even&Odd (prodává Zalando), 470 Kč. Kabát, Maje (prodává Zalando), 13 880 Kč. Boty, Answear, 5499 Kč. Kožich, Zara, 1399 Kč

Pravidla pro nošení punčocháčů podle stylistů

Styl

Ani zima vás nezabrzdí aneb Jak se obléknout na sport v chladném počasí

Zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám