Hlavní obsah

Pravidla pro nošení punčocháčů podle stylistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní měsíce nás zvou k vytváření teplých a stylových outfitů a punčochové kalhoty se stávají klíčovým prvkem, který dokáže spojit eleganci s pohodlím. Jaké si vybrat a jak nosit punčocháče s ohledem na aktuální trendy?

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle

Článek

Punčocháče jsou jedním z nejuniverzálnějších oděvů, přesto s jejich stylingem ženy mnohdy bojují. „Punčochové kalhoty mohou pozvednout váš styl, aniž by vás stály mnoho peněz. Dokážou tvarovat postavu, zahřát, ale i ozvláštnit jednoduchý outfit. Letos jsou navíc opravdu trendy a nosí se nejen výrazné barvy, ale i vzory,“ říká Elizabeth Kosichová, certifikovaná image konzultantka a stylistka, pro Huffpost.

Punčocháče navíc pomáhají prodloužit životnost vašich jarních a letních oblíbených produktů. Stylistka Christina Krollová uvádí, že se inspiruje od Skandinávců: „Jejich motto zní: ‚Neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení.‘ Jsou odborníky na vrstvení punčochových kalhot se stylem během zimního období.“

Čeští designéři, kteří bojují za udržitelnější módu

Styl

Níže naleznete návod, jak nosit punčochové kalhoty, abyste vytvořili vzhled, který hledáte, od elegantního po trendy, a přitom zůstali v teple a pohodlí.

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle

Návod, jak začít

„První pravidlo pro nošení punčocháčů je, že neexistují žádná pravidla,“ řekla Kosichová. Punčochové kalhoty mají tak širokou škálu barev, textur a vzorů, že je v pořádku posouvat hranice,“ dodala. Existuje však několik užitečných rad, kterými se můžete řídit.

Jedním z tipů je vybrat si punčochové kalhoty, které vyváží barevnou paletu vašeho oblečení. „Pokud si chcete obléci jednoduché šaty v neutrální barvě, rozsviťte je barevnými punčochovými kalhotami. Vsadit můžete například na aktuálně trendy červenou. Naopak výrazné šaty uzemněte černými nebo tmavě hnědými punčochami,“ říká Kosichová.

„Jemné vzory, jako jsou texturované puntíky nebo jemná krajka, dokážou pozvednout jednoduché šaty, zatímco síťované punčocháče jim dokážou dodat na sex-appealu,“ říká stylistka Stephanie Venita Stimmlerová.

Foto: Profimedia.cz

Outfit tón v tónu podle Miu Miu

  • Texturované punčocháče: Stylisté zdůrazňují texturované punčocháče jako klíčový trend této zimy. Od pruhovaných po proplétané vzory - hra s texturami dodává outfitu zajímavost a hloubku.
  • Barvy, které oživí zimu: V kontrastu s tmavšími odstíny zimního oblečení mohou barevné punčocháče přidat energii do outfitu. Teplé odstíny jako vínová, meruňková nebo odvážná kobaltová jsou v kurzu.
Foto: Profimedia.cz

Streetstyle

Mini délky

„Punčochy vám dovolí experimentovat s kratšími délkami, protože zakrývají nohy. Umožňují tak nosit i mikro mini sukně, které jsou letos v trendu, stejně tak jako ultra krátké šortky, aniž by vám byla zima,“ říká Kosichová.

„Vsaďte na kousky z prémiových materiálů, aby váš look nepůsobil lacině. Vsaďte na vlněné nebo kožené modely a doplňte je punčocháči tón v tónu nebo naopak vsaďte na výraznou barvu,“ doporučuje.

Stylistka Cassidy Montalvová řekla, že miluje trend punčocháčů s „minišaty a balerínami ve stylu baby doll à la 60. léta, který působí nesmírně elegantně“.

Punčocháče jako středobod

Punčocháče obvykle oblékáme jen z praktického hlediska. V outfitu ale mohou hrát hlavní roli. „Neváhejte a pořiďte si punčocháče s potiskem. Vsaďte na květiny nebo zvířecí vzor, pokud si troufáte, obojí ale kombinujte s jednoduchými kousky, díky nimž docílíte vyváženosti,“ říká Kosichová.

Foto: Profimedia.cz

Blogerka Leonnie Hanneová

Vsaďte na kvalitní materiály

V zimních měsících, kdy teploty na teploměru klesnou pod nulu, neváhejte sáhnout po punčocháčích z kvalitních materiálů, jako je klasická vlna nebo jemnější merino. Vlněné punčocháče jsou jako druhá kůže a dají se nosit pod cokoliv.

Merino vlna je vyrobena z tenčích vláken a může tak dokonce odvádět vlhkost od vašeho těla a zabránit, aby došlo k pocení a přehřívání.

Měkoučké svetry z prémiových materiálů

Styl

Stylové Pařížanky: Jak si osvojit pravidla oblékání s elegancí a šarmem

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Dámské punčochy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám