Hlavní obsah

Inspirace z hlavního města módy na nadcházející sezonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v obchodech vládnou kolekce na období podzim/zima, návrháři již hledí do budoucnosti. Jaké trendy budou vládnout nadcházející sezoně jaro/léto 2023? Vydejte se s námi pro inspiraci do Paříže, hlavního města módy.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Victoria Beckham

Článek

Přelom září a října patřil Pařížskému týdnu módy, během kterého se uskutečnil nespočet módních přehlídek na sezonu jaro/léto 2023. Jaké z nich nesmí uniknout vaší pozornosti?

Miu Miu

Outfity z přehlídky Miu Miu navazovaly na minulou kolekci, která se zapsala do paměti diváků zejména proto, že vrátila do hry bokové minisukně. Ty byly vidět i na letošní přehlídce, nejčastěji v odvážné kombinaci s crop-topy či naopak oversized saky.

Sukně, po které touží celý módní svět

Styl

Druhý výrazným akcentem přehlídky se staly neonové barvy. Svítivě zelená a žlutá nevšedně kontrastovaly se zbytkem kolekce, která se nesla v neutrálních barevných tónech.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Miu Miu

Stella McCartney

Jedna z mála přehlídek, které se konaly pod širým nebem, byla ta návrhářky Stelly McCartney. Dcera známého hudebníka už dávno dokázala, že přerostla stín svého otce a navrhuje oblečení, které si zamiloval celý módní svět pro svoji nápaditost, ale i udržitelnost.

Aktuální kolekce se nesla ve stylu Y2K. Nechyběly proto modely inspirované módou z přelomu tisíciletí - bokové kalhoty, vypasovaná saka, ale i nadrozměrné šusťákové bundy.

Co je módní styl Y2K?

Y2K je označení pro vážnou softwarovou chybu, kterou udělali programátoři v roce 2000. Nyní se tento výraz používá pro označení módního stylu, který kraloval právě na přelomu tisíciletí a nyní se těší velké popularitě u generace Z. Konkrétně se jedná například o skládané sukně, crop-topy, metalické barvy, minikabelky i infantilní obrázky.

Přehlídku pak korunovala modelka Bella Hadidová, které předvedla odvážný transparentní model ve žluté barvě. Jednalo se již o druhý takto vyzývavý model v rámci letošního Pařížského týdne módy, který oblékla. Prvním byly tzv. nahé šaty, které jí návrháři nastříkali přímo na tělo.

Módní moment letošního roku: Nahé šaty

Styl
Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Stella McCartney

Saint Laurent

Značka Saint Laurent předvedla kolekci oslnivých minimalistických rób. Kreativní ředitel značky Anthony Vaccarello tentokrát vsadil na poloprůhledné materiály, ale i rafinované střihy. Nechyběly také modely z kůže a velké oversized kabáty, které příjemně kontrastovaly s šaty a komplety šitými na tělo.

Jednouché modely pak krásně doplňovaly nápadné náušnice či velké černé brýle.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Saint Laurent

Valentino

Zatímco minulé přehlídky značky Valentino se nesly v duchu fuchsiové, tentokrát bylo všechno jinak a po odstínů růžové jako by se slehla zem.

Značka Valentino přichází s novým odstínem růžové

Styl

Místo ní molo ovládly odstíny béžové a žlutá, o které se šušká, že bude jednou z klíčových barev nadcházejícího roku.

Nechyběly šaty z úpletu, hedvábí, ale ani pštrosích per. Všechny přitom spojovala elegance, nadčasovost i ženskost. Třešničkou na dortu se pak stal rozevlátý model se vzorem loga značky, který zdobil i modelčino tělo.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Valentino

Může se vám hodit na Zboží.cz: Dámská saka, Dámské šaty, Dámské kabáty

Reklama

Související články

Jak pečovat o vlněné oblečení

Klesající teploty, ale i vysoké náklady na teplo. To jsou důvody, proč se do našich skříní začínají vkrádat teplé huňaté svetry. Jedním z nejteplejších...

Ohlédnutí za týdnem módy v Londýně

Září je ve světě považováno za měsíc módy. Po New Yorku převzal pomyslné žezlo Londýn, kde se od 16. do 20. 9. odehrál tamější týden módy. V rámci něj...

Prošívané bundy: Elegance v britském stylu

Britové jsou pověstní svým elegantním oblečením a vytříbeným vkusem. Mezi jejich oblíbené svrchníky patří vedle trenčkotů i lehké prošívané a zateplené bundy,...

Výběr článků

Načítám