Hlavní obsah

Sukně, po které touží celý módní svět

Jedna sukně vládne všem, jedna jim všem káže. Tak by se s lehkou dávkou nadsázky dala popsat minisukně značky Miu Miu z kolekce pro rok 2022. K vidění byla na známých modelkách, herečkách i influencerkách, přestože její minimalistické pojetí moc prostoru pro fantazii nedává.

Foto: Profimedia.cz

Modely z přehlídky značky Miu Miu

Článek

Když se minulý rok v říjnu rozhodla značka Miu Miu poslat na molo modelky oděné v extrémně krátkých bokových sukních, vyvolala tím ve světě módy doslova poprask. Sukně tak krátká, že se v ní snad ani nedá sedět, se stala okamžitým hitem.

Ihned o ni začala rvačka mezi módními stylisty, kteří do looku inspirovaného značkou Miu Miu oblékli nejednu známou celebritu.

Jako příklad obliby tohoto trendy kousku slouží i nová obálka časopisu Vanity Fair, kde se objevila známá hollywoodská herečka Nicole Kidmanová celá oděná právě do modelu z přehlídky Miu Miu.

Podobný look zvolila i influencerka a podnikatelka Chiara Ferrangiová, která je každoročně zařazovaná mezi nejvlivnější osobnosti módy na světě. Zvolila jej při příležitosti návštěvy Newyorského týdne módy. Oproti Kidmanové svůj model obohatila o vlněné punčocháče a teplou bundu.

Těžko říci, jestli si stejná sukně nalezne oblibu i u veřejnosti. Jisté ale je, že módní řetězce se tímto trendem budou inspirovat a letos v létě se budou nosit sukně kratší, než jsme tomu byli zvyklí v minulých letech.

Reklama

Související témata:

Související články

Horký trend nadcházející sezony: 70. léta

Jedním z hlavních trendů následující sezony budou 70. léta. Co to znamená? Vyndejte ze dna skříně dříve tolik oblíbené zvonové džíny, roláky nebo minisukně....

Výběr článků

Načítám