Hlavní obsah

Menstruační kalíšek jí pomohl k miminku, a to i přes nepříznivou prognózu lékařů

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiatřicetileté Jodie Relfové bylo gynekoložkou řečeno, že kvůli svým problémům a také nepohyblivým spermiím přítele nebude nikdy schopna přirozeně otěhotnět. Vsadila tak na lékařky neprověřenou metodu menstruačního kalíšku, o které se dočetla na internetu. A během jednoho měsíce otěhotněla.

Foto: archív Jodie Relfové

Jodie Relfová

Článek

Dietoložka a instruktorka pilates Jodie toužila se svým snoubencem Anthonym po dítěti. Rok se o něj snažili a vzhledem k tomu, že se jim to nedařilo, nechali se oba vyšetřit na klinice reprodukční medicíny.

Jodie, která od svých dvaceti let trpěla syndromem polycystických ovarií, podle lékařů neovulovala, její snoubec měl velmi nízkou pohyblivost spermií. Lékaři jim proto na přirozené otěhotnění nedávali téměř žádnou naději.

Příznaky, které vás mohou včas upozornit na poruchy plodnosti

Zdraví

Jodie se ale nechtěla vzdát přirozeného otěhotnění, a tak se rozhodla nejprve vyzkoušet metodu menstruačního kalíšku, o které se dozvěděla na internetu a kterou propaguje americká gynekoložka Sherry Rossová. Podle ní, čím déle spermie setrvávají v blízkosti děložního čípku, tím se zvyšuje pravděpodobnost početí.

Zdravé spermie přitom dokážou přežít tři dny. Nicméně to neznamená, že má žena zavedený kalíšek po celou tuto dobu. V rámci doporučení lze mít zavedený kalíšek maximálně 12 hodin.

Kalíšek se může zavést do pochvy jednak bezprostředně po sexu, případně lze spermie s ejakulátem přímo vstříknout do kalíšku a ten následně teprve do pochvy zavést.

Jodie se podle Daily Mailu podařilo otěhotnět hned v prvním měsíci nového snažení. Kalíšek si přitom nasazovala do 15 minut po styku a vyndávala po 12 hodinách.

Navzdory úspěchu ale nelze říci, zda to bylo dáno právě pomocí kalíšku. Doposud neexistují žádné vědecké důkazy, které by byť jen naznačovaly, že by tato metoda skutečně mohla fungovat.

Ani výrobci menstruačních kalíšků nic takového neuvádějí. Nicméně pro velký zájem začal jeden z výrobců ve Spojených státech prodávat kalíšek přímo na podporu početí.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám