Hlavní obsah

Z řetízkového kolotoče na Filipínách vyletěl v plné rychlosti 13letý chlapec

Manila

Z řetízkového kolotoče na Filipínách vyletěl za jízdy 13letý Mark Fajardo. Chlapec tvrdě dopadl na zem a byl převezen do nemocnice, kde v důsledku nárazu přišel o jednu plíci, píše server listu The Daily Mail. Video z tragické jízdy v úterý zveřejnila agentura AP.

Z řetízkového kolotoče za jízdy vyletěl 13letý chlapec Video: Newsflare, AP

 
Článek

K nehodě došlo 1. listopadu během halloweenských oslav ve městě Urdaneta. Na videozáznamu je vidět, jak dítě vyklouzlo ze sedačky, nejdřív zavadilo o podpůrnou konstrukci přístřešku, z ní spadlo na kovové zábradlí a pak na zem.

Do nemocnice bylo převezeno v bezvědomí. Tam lékaři museli chlapcovi v důsledku silného nárazu provést pneumonektomii čili odstranění jedné plíce.

Provozovatelé atrakce podle chlapcovy matky tvrdí, že stroj byl v pořádku a že zámek na sedačce si Mark sám otevřel. To ale Marivic Fajardová odmítá. „Proč by to dělal, když jel kolotoč tak rychle? Doufám, že si provozovatelé nebudou vymýšlet,“ uvedla.

Případem se už zabývá policie. Její mluvčí Ria Tacderan sdělil, že lunapark má potřebné povolení k provozu a funguje legálně. Pokud by se ale prokázalo porušení bezpečnosti, licence mu bude odebrána. Provoz osudné atrakce je zatím zastaven.

Žena v Německu skončila při parkování na dně výtahu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám