Hlavní obsah

Vojačka, nebo herečka? Tajemná blondýna za Putinem vyvolává spekulace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vojákyně, politička nebo herečka? Tajemná blondýna, která se objevila na fotografii za ruským prezidentem Vladimirem Putinem, vzbuzuje řadu otázek, píše server německého týdeníku Focus.

Začátek novoročního projevu Vladimira Putina s tajemnou blondýnou za nímVideo: Reuters

 
Článek

V minulých letech pronášel ruský prezident Vladimir Putin novoroční projev z kremelské pracovny, letos se však neslo aranžmá ve vojenském duchu. Za Putinem stálo zhruba dvacet vojáků, kteří se nehnutě dívali do kamery. Mezi nimi pózovala hned za prezidentem blondýnka.

Po projevu Putin vojáky vyznamenal a medaili dostala i žena, která pak emotivně popisovala, jak zranění ruští vojáci odmítají odjet z bojiště, aby mohli dál bojovat po boku svých kamarádů.

Na sítích okamžitě začaly spekulace a dohady, o koho se jedná. Tvář blondýnky v popředí se totiž objevila i na mnoha dalších záběrech, ovšem v nejrůznějších rolích. Je to vojačka, herečka, nebo politička?

Běloruský novinář Tadeusz Giczan na Twitteru napsal: „Vojačka, námořnice, oddaná křesťanka. Boží cesty jsou nevyzpytatelné.“ A hned sdílel fotografie s tajemnou blondýnou. Jednou se objevila vedle exprezidenta Dmitrije Medvěděva jako námořnice v oranžovém ochranném oděvu na lodi, na dalším snímku je vedle Putina během jeho velikonočního projevu.

Někteří na sociálních sítích tvrdili, že tajemnou blondýnou je poslankyně za Novgorod, sedmapadesátiletá členka strany Jednotné Rusko Larisa Borisovna Serguchinová.

Není to ale jen tvář blondýny, co se zdá mnohým povědomé. Někteří uživatelé Twitteru si také myslí, že znají vojáky, kteří se objevili na předchozích vystoupeních prezidenta. Kritik Kremlu Igor Suško v tweetu připomněl zraněného vojáka, kterého Putin navštívil a jenž se později objevil jako dělník v továrně.

„Pokud by vás zajímalo, jak může Putin riskovat, že je v blízkosti tolika obyčejných Rusů, nikdy neriskuje,“ píše Suško. On a mnoho dalších uživatelů Twitteru jsou přesvědčeni, že Putin je „příliš paranoidní“ na to, aby se setkal s obyčejnými ruskými občany. Domnívají se, že se bojí útoku. Místo běžných občanů se na Putinova vystoupení najímají herci.

Oleksandra Matvijčuková, šéfka Centra pro občanské svobody, nositele Nobelovy ceny míru, na Twitteru napsala: „Putin chtěl napodobit Zelenského, který navštívil ukrajinské vojáky v Bachmutu. Ale po deseti měsících války v Rusku je i nedostatek herců.“

Klíčový rok pro budoucnost Ruska i světa. Putin promluvil k národu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám