Hlavní obsah

Velvyslanec Ukrajiny v Německu setřel dalšího tamního politika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sigmar Gabriel, někdejší ministr zahraničí a předseda sociální demokracie (SPD), rozšířil řady německých politiků, kteří to dosti nevybíravě schytali od Andrije Melnyka, velvyslance Ukrajiny ve Spolkové republice.

Foto: Wikipedie

Ukrajinský velvyslanec v Německu Andrij Melnyk

Článek

V článku pro Spiegel Gabriel nejprve obhajoval práci německého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera.

„Udělal pro podporu Ukrajiny ve své bývalé funkci ministra zahraničí spolu s kancléřkou Angelou Merkelovou více než kdokoli jiný v Evropě,“ napsal Gabriel v článku.

Kyjev stojí o Scholze. Ne o Steinmeiera

Evropa

Dodal, že obzvláště nebezpečnou „variantou konspiračních teorií“ je Melnykovo tvrzení, že Steinmeier během svého aktivního působení v politice „po desetiletí vytvářel pavučinu kontaktů s Ruskem, která měla dopad až do dnešní vlády“.

Foto: Profimedia.cz

Německý politik Sigmar Gabriel

Melnyk na Twitteru Gabrielovi oponoval: „Nejzlomyslnější byla léta k Putinovi přátelské politiky vaší a vašich kumpánů z SPD, která přinesla barbarskou vyhlazovací válku proti ukrajinskému státu, ukrajinskému národu, ukrajinské kultuře, ukrajinským ženám a dětem na prvním místě. Přehodnocení teprve přijde. Styďte se!“

Reklama

Výběr článků

Načítám