Hlavní obsah

V Tyrolsku se převrátil kočár s německými turisty. Dvě děti jsou těžce zraněné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Deset německých turistů v sobotu utrpělo zranění, když se s nimi v údolí Zillertal v rakouské spolkové zemi Tyrolsko převrhl kočár tažený dvěma koňmi. Dva chlapci ve věku deset a 12 let mají těžká zranění, informovala agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala mezi obcemi Fügen a Hart, když kočí slezl z kozlíku, aby se pokusil opravit problém na kočáru. Ztratil přitom kontrolu nad koňmi, kteří kočár odtáhli na kraj svahu, kde se převrátil. Jeden z turistů zůstal uvězněn pod povozem.

„Dvaasedmdesátiletý kočí slezl z kozlíku a snažil se upevnit stahovací šňůru na správné místo. Koně se otočili k náspu a začali kráčet. Kočí se je snažil zadržet, ale už nedokázal zabránit vytažení vozu přes násep a jeho převrácení,“ popsal situaci web Kleine Zeitung.

Zranění utrpěla celá desetičlenná skupina včetně čtyř dětí, většinou šlo o lehká poranění. Dva těžce zraněné chlapce přepravil vrtulník do nemocnice v Innsbrucku, ostatní – šest dospělých ve věku 42 až 50 let a dvě malé děti ve věku čtyři a sedm let – ošetřili v nemocnici ve Schwazu.

Kočímu ani koním se nic nestalo.

Lavina na Mont Blanku zabila dva lyžaře

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám