Hlavní obsah

Lavina na Mont Blanku zabila dva lyžaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva mrtvé si vyžádal pád laviny v oblasti Mont Blanku na francouzské straně známé hory. Informovala o tom v pátek agentura AP, podle které na jiném svahu ve francouzských Alpách zahynul další turista. Lavina se ve čtvrtek utrhla v oblasti mimo sjezdovku v lyžařském středisku Saint-Gervais-les-Bains v nadmořské výšce 2300 metrů, uvedla správa Horního Savojska ve svém prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Mont Blanc. Ilustrační foto

Článek

Desítky horských záchranářů se vydaly pátrat po uvězněných lyžařích, našli mrtvého muže a ženu a jednu zraněnou osobu. Dalších pět lidí zachránili, uvedla správa.

Starosta Saint-Gervais-les-Bains Jean-Marc Peillex uvedl, že kvůli povětrnostním podmínkám jsou nyní takové výlety příliš riskantní.

Český horolezec zahynul po pádu u Mont Blanku

Evropa

„Pršelo, sněžilo, bylo teplo. Je tu dostatek značených cest, na kterých se dá lyžovat,“ řekl stanici BFM TV Peillex, jehož politickou prioritou je už roky boj proti masové turistice na Mont Blanku. „Je hrozné, co se stalo. Jedna rodina je zdrcená a my v Saint-Gervais jsme velmi smutní,“ dodal.

V horském masivu Écrins záchranáři nalezli mrtvého 31letého turistu, který spadl ze svahu. Muž sešel z turistické stezky, aby se s kamarádem podíval na horské kozy, citovala záchranáře místní stanice France-Bleu.

Mont Blanc se zmenšil o dva metry. Mohl by ale opět vyrůst

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám