Hlavní obsah

V domově důchodců ve Vídni někdo znásilnil a okradl 92letou babičku. Policie zatkla Alžířana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouská policie vypátrala muže, který je podezřelý z toho, že minulý měsíc pronikl ve Vídni do jednoho domu s pečovatelskou službou, kde znásilnil a okradl 92letou ženu. Jde o 23letého Alžířana Usámu B., jenž se nyní nachází ve vazbě v Linci kvůli jiným deliktům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Že má zřejmě na svědomí i brutální útok na seniorku ve Vídni, vyšlo podle serveru oe24.at najevo poté, co kriminalisté porovnali genetický profil zadržovaného se stopami, které zanechal pachatel na místě činu.

Zločin ve Vídni se odehrál 11. října kolem šesté hodiny večer. Pachatel pronikl do areálu domova důchodců a vešel do pokoje oběti. Přivázal ji k posteli, znásilnil ji a poté prohledal místnost, aby posbíral cenné předměty. Než uprchl, strhl ženě z těla ještě náramkové hodinky a šperky.

Zraněnou seniorku později objevila jedna pečovatelka, která okamžitě zalarmovala policii. Záchranná služba oběť útoku odvezla do nemocnice.

Židovský hřbitov ve Vídni někdo posprejoval hákovými kříži a zapálil

Evropa

Kriminalisté spustili rozsáhlé pátrání, při němž vyhodnocovali záznamy bezpečnostních kamer a vyslechli řadů svědků. Zajistili také stopy z místa činu, kde pachatel zanechal otisky prstů a také genetický materiál.

Ten se podle policie shodoval s profilem zmíněného Alžířana, který je od 18. října ve vazbě kvůli podezření z vykrádání aut a obchodů. V jeho domě v hornorakouském Linci vyšetřovatelé našli množství kradených předmětů a elektroniky, včetně cenností znásilněné seniorky, které byly ženě mezitím vráceny.

O azyl požádal ve Slovinsku

Vídeňský dům s pečovatelskou službou v reakci na zločin poskytl traumatizovaným obyvatelům zařízení psychologickou péči a ve spolupráci s policií také posílil ostrahu areálu.

„Děkujeme policii za vynikající práci. Samozřejmě budeme dělat vše pro to, aby se tak strašlivý čin už neopakoval,“ uvedl Simon Bluma.

Podezřelého muže čeká v případě odsouzení dlouholetý trest a poté deportace do sousedního Slovinska, kde podal žádost o azyl v Evropské unii.

Více a rychleji. Scholz volá po masových deportacích nelegálních migrantů

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám