Hlavní obsah

U Birminghamu spadly čtyři děti do ledového jezera, tři zemřely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham
Aktualizováno

V kritickém stavu převezli záchranáři čtyři děti do nemocnice v britském městě Birmingham poté, co spadly do ledové vody jezera v obci Kingshurst, píše server BBC. Děti měly zástavu srdce poté, co je záchranáři vytáhli z vody. Tři děti zemřely a čtvrté je v kritickém stavu.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Tři chlapci ve věku osm, 10 a 11 let zemřeli, čtvrtý chlapec ve věku šesti let zůstává v kritickém stavu v nemocnici.

Tragédie se stala v neděli odpoledne. Děti do jezera spadly zřejmě během hry. Záchranáři byli přivoláni na místo kolem 15:30 SEČ. Richard Stanton, velitel místních hasičů uvedl, že po příjezdu bylo záchranářům řečeno, že je v jezeře až šest osob. Z vody nakonec vytáhli čtyři děti.

„Pokračovali jsme v pátracích operacích, abychom zjistili, zda není ještě někdo ve vodě,“ uvedl Stanton.

Později sdělil, že pátrací a záchranná operace byly ukončena, mimo jiné i kvůli nízké teplotě vody. Jeden ze záchranářů utrpěl během záchranné operace „lehkou hypotermii“, ale po převozu do nemocnice se jeho stav zlepšil.

Policie zůstala na místě přes noc, ale informace o tom, zda se ještě někdo pohřešuje, nebyly sděleny.

Ve Velké Británii momentálně panuje velmi chladné počasí, sněží a zemi trápí i mrznoucí mlha. Na severovýchodě Skotska meteorologové předpovídají, že teploty klesnou až k minus 15 stupňům Celsia, což by byla nejnižší teplota zaznamenaná ve Spojeném království od loňského února.

Mohutný výbuch na ostrově Jersey zničil třípatrový dům. Jeden mrtvý, další mohou být v troskách

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám